Demir için bu çekirdeği kabuklarıyla yiyin! Osman Müftüoğlu öneriyor

Demir eksikliği yaşayanlara öneride bulunan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bazı atıştırmalıkların çekirdeğinin bazılarının da kabuğunun faydalı olduğunu söyledi. Demir deposu olan atıştırmalığı akşam yatmadan tüketmeyi öneren Müftüoğlu, kendinin de tükettiğini söyledi. İşte demir zengini o atıştırmalık...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Demir eksikliği birçok kişinin sorunu. Özellikle yorgunluk, bitkinlik, halsizlik şikâyetiyle gidenler demir eksikliği olduğunu öğreniyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu demir için kabak çekirdeği tüketimini öneriyor. Peki, kabak çekirdeği nasıl tüketilmeli?

Sosyal medyada takipçileri için sağlık bilgisi içeren videolar paylaşan Osman Müftüoğlu, tohumların, çekirdeklerin şifa deposu olduğunu belirtiyor.

AYÇEKİRDEĞİNDEN DAHA FAYDALI

Susamda, karpuzda, keten tohumunda, kabak ve ayçiçeği çekirdeğinde çekirdeğin önemli olduğunu belirten Müftüoğlu, şunları söyledi:

"Hepsi çok faydalı ama kabak çekirdeği içerisindeki magnezyum yükü, demir yükü, kabak çekirdeği içerisindeki serotonin ve melatonin üreten, yani uyku ve mutluluk hormonu üreten triptofan hammaddesi yükü nedeniyle ayçiçeği çekirdeğinden biraz daha yüklü bir çekirdek türü."

DEMİR İÇİN KABAK ÇEKİRDEĞİNİ BÖYLE TÜKETİN

Akşamları atıştırmalık için kabak çekirdeğine öncelik verilmesini tavsiye eden Müftüoğlu, kabak çekirdeğini şu şekilde tüketmeyi tavsiye ediyor:

"Hatta midenizde bir sorun yoksa benim gibi kabak çekirdeğinin kabuğunu açmadan yiyin. Kabak çekirdeğinin kabuğu demir deposudur. Bitkisel demir açısından muazzam zengin bir kaynaktır."