Akşama tatlınız hazır! Şerbetli istiridye tatlısı

İstiridye tatlısı tarifi merak ediliyor. Şerbetiyle tadı damakta kalan istiridye tatlısı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Şerbetli tatlılar arasından çok sevilen istiridye tatlısı çok seviliyor. Peki istiridye tatlısı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

İSTİRİDYE TATLISI İÇİN MALZEMELER

125 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağı

1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz

1 tane yumurta

1 çay bardağı irmik

1, 5 su bardağı un(kontrollü)

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Şerbeti için;

2, 5 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

Çeyrek limon

İSTİRİDYE TATLISI YAPILIŞI

Tatlımız için öncelikle şerbetini hazırlayalım.

Şerbeti için malzemeleri tencereye alıp karıştıralım.

Şerbet kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 5 dk kadar kaynatıp ocaktan alalım.

Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak şekilde dökeceğiz.

Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.

Yumuşak bi hamur elde ediyoruz.

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bıçakla istiridye deseni verelim.

Bütün hamuru bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizelim.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.

Pişen tatlımızın ilk sıcağı çıkınca şerbetiyle buluşturalım.

Şerbetini çektikten sonra fıstık serpip servis edelim. Afiyet olsun.