Akşama en leziz iftar menüsü! Çorbasından tatlısına farklı ve değişik tarifler

Akşam iftar menüsüne farklı tarifleri bir araya getirdik. Sizlere akşam için ezogelin çorbası, çökertme kebabı, fırında makarna, magnolia ve mevsim salatası tarifi hazırladık. İşte nefis bir iftar menüsü için en önemli püf noktalar...

Ramazan'ın 3. Gününde akşama iftar menüsü araştırılıyor. Hem ailesine hem de misafirlerine özenle hazırlananlar farklı yemek tariflerine göz atıyor. "Akşama ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız işte size harika iftar menüsü listesi...

3. GÜN İFTAR MENÜSÜ

Ezogelin çorbası

Çökertme kebabı

Fırında makarna

Magnolia

Mevsim salatası

İFTARA EZOGELİN ÇORBASI MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 tatlı kaşığı bulgur

1 tatlı kaşığı pirinç

Pul biber ve nane

2 diş sarımsak

1 orta boy soğan

1 yemek kaşığı biber salçası

Bir miktar tuz

1 yemek kaşığı tereyağı

2 litreye yakın sıcak su

EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ

İftar menülerinde ezogelin çorbası genelde sevilir. Bu çorba için önce soğanlar rendelenir ve sarımsak ezilerek ikisi de tereyağında kavrulur. Soğanlar kavrulunca nane, kırmızı biber ve salça ilave edilerek kavrulur. Ardından mercimek, pirinç, bulgur ve tuz da ekleyerek karıştırılır. Başka bir tarafta kaynamakta olan 2 litreye yakın su ezogelin çorbası üzerine ilave edilir. Düdüklünün kapağı kapatılır. İsteyenler normal tencerede de yapabilir. Afiyet olsun...

ÇÖKERTME KEBABI İÇİN MALZEMELER

750-800 gr yağsız et

6-7 iri patates

2 baş soğan

1domates

Kekik ve tuz

4 kâse yoğurt

3-4 diş sarımsak

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ

Etler jülyen doğranır. Suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Eğer pişmezse kaynamış su ve az tuz ilave edilerek iyice pişirilir. (Orjinal tarifte soğan kullanılmıyor ama isteğe göre kullanabilirsiniz.)

Yemeklik doğranmış soğan ilave edilerek kavrulur. Et çok yağsız ise az yağ ilave edilip kavrulur. En son küp doğranmış domates ilave edilir. Çok az sıcak su ilave edilip hafif kavrulup kapatılır üzerine kekik gezdirilir ve altı kapanır.

Et pişerken patatesler ince doğranır ya da rondonun kalın rendesinden rendelenip hafif tuzlanıp kızartılır. Yağı süzülerek tabaklara yerleştirilir. Sarımsak yoğurda dövülerek ilave edilir. Patateslerin üzerine gezdirilir. Üzerine etler yerleştirilir ve arzu edilirse kırmızı biber tereyağı yakılarak üzerinde gezdirilir. Afiyet olsun...

ÇİLEKLİ MAGNOLİA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 tane yumurta sarısı

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı un

1 paket vanilya

1 paket süt kreması

10 adet çilek

ARASI VEYA ÜZERİ İÇİN

1 paket bebe bisküvisi ya da pötibör bisküvi

ÇİLEKLİ MAGNOLİA TARİFİ

1. Nişasta, şeker, un, toz vanilya ve yumurtayı bir tencerede karıştırarak ocağa alın.

2. Yavaş yavaş sütü ilave edin ve sürekli karıştırarak topaklanmasına engel olun.

3. Muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın. Kıvamı yakaladığınızda altını kapatın.

4. Eğer topaklanma oldu ise blenderden geçirin ve soğumaya bırakın.

5. Muhallebi soğurken bisküvileri rondodan geçirin.

6. Muhallebi soğuduktan sonra içine bir paket kremayı ekleyin. Ardından blenderla veya çırpma teli ile karıştırın.

7. Cam kâseye, kuplara veya borcama dökebilirsiniz.

8. Sıra en keyifli kısma geldi. İlk olarak bisküvi sonra çilek sonra muhallebi, sonra tekrar bisküvi çilek ve tekrar muhallebi ve en son üste bisküvi koyup üzerini süsleyin. Evde çilek yoksa kiviyle de yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

FIRINDA MAKARNA MALZEMELERİ

1 paket kalın çubuk makarna

2,5 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı un

2,5 su bardağı süt

2 yumurta

1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri

Tuz,

Karabiber

FIRINDA MAKARNA NASIL YAPILIR?

Büyük ve derin bir tencereye bol su doldurun.

İçine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra makarnayı kırmadan suya atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin, bir kevgire boşaltın, soğuk sudan geçirerek süzülmeye bırakın.

Küçük bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritin, içine unu koyup tahta kaşıkla karıştırarak un sararıncaya kadar kavurun.

Sütü ilave edin, kısık ateşte karıştırmayı sürdürerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten alın. El dayanacak kadar ılındığında içine tuz, karabiber koyun ve yumurtaları kırıp hızlı hızlı karıştırın.

Fırını 200 derecede ısıtın. Bir borcamı veya fırın tepsisini kalan tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız sosun yarısını tepsiye döküp bir kaşıkla düzleştirin.

Üzerine süzülmüş makarnayı koyup, elinizle veya bir kaşığın tersiyle bastırarak düzleyin Kalan sosu üzerine dökün. En üstüne peynir rendesini serpiştirip fırının orta rafında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirip 5-10 dakika dinlendirdikten sonra üzerine karabiber serperek servis yapın.

3. Günü iftar menüsü! Çorba, tatlı, sulu yemek ve pilav önerisi burada

Yumurtayı haşlarken içine limon atın! Etkisi inanılmaz

İbn-i Sina 1000 yıl önce önerdi! 2 besin kronik öksürük için birebir...