Akşam yemeğinizde hazır! Şehriye çorbası tarifi, tek başına doyuruyor

Şehriye çorbası hem doyurucu hem lezzetli. Enfes bir tarif olan şehriye çorbasının yapılışını derledik. İşte şehriye çorbası tarifi...

HABER MERKEZİ

Şehriye çorbası ekmeksiz dahi doyuruyor. Tüm şehriyelerin yumuşadığı bu çorba yapımı çok basit. Peki şehriye çorbası nasıl yapılır?

İşte size klasik bir şehriye çorbası tarifi:

Malzemeler

2 yemek kaşığı sıvı yağ veya 1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet küçük boy soğan (isteğe bağlı)

1 yemek kaşığı domates salçası (ya da rendelenmiş domates)

1,5 litre su veya tavuk suyu

1 çay bardağı tel şehriye

Tuz, karabiber

(İsteğe bağlı) kuru nane, limon

Yapılışı

Tencereye yağı alın, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleştirin.

Salçayı ekleyip birkaç dakika kavurun.

Suyunu veya tavuk suyunu ilave edin, kaynamaya bırakın.

Kaynayınca içine tel şehriyeyi ekleyin.

Ara sıra karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin.

Tuz ve baharatlarını ayarlayın.

Servis Önerisi

Üzerine biraz kuru nane serpebilirsiniz.

Yanında limon ile servis edilirse daha ferah olur.