HİLAL ÇAKIR
En kolay yufkadan kıymalı börek akşam yemeğine mutfakta saatler harcamadan hazırlanabiliyor. Hazır yufkadan yapılan kıymalı börek tarifi hamur açma derdinden kurtarıyor.
Kıymalı böreğin dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık lezzetli oluyor. Üstelik herkesin kolayca bulabileceği malzemelerle, birkaç adımda hazırlanabiliyor. Peki, en kolay hazır yufkadan kıymalı börek tarifi nasıl yapılır? İşte akşam yemeğine şipşak hazır börek tarifi...
3 adet yufka
300 gram kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)
1 su bardağı süt
1 yumurta (üzeri için)
Kıymalı iç harcın hazırlanması
Bir tavada sıvı yağı ısıtın, ince doğranmış soğanı ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
Ardından kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Kıyma suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin.
Son olarak, baharatları ve isteğe bağlı olarak salçayı ekleyin.
Yufkaların hazırlanması
Yufkaları tezgahın üzerine serin. Bir yufkayı alın, üzerine süt ve sıvı yağ karışımını gezdirin.
Ardından, kıymalı harcı yufkanın her yerine eşit bir şekilde yayın.
Yufkayı rulo şeklinde sarın.
Böreğin şekillendirilmesi
Hazırladığınız ruloyu yuvarlak bir şekilde tepsiye yerleştirin.
Üzerine bir yumurta sürerek böreğinizi güzelce renklendirin.
Pişirme
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Kıymalı börek tarifi hazır, afiyet olsun! Sıcak servis etmeyi unutmayın.