Akşam yemeğine hazırlık yapanlar ballı susamlı tavuk tarifini araştırıyor. Peki, ballı susamlı tavuk nasıl yapılır? "Bugün ne yemek yapsam?" diye düşünüyorsanız tavuk göğüs etiyle ortaya harika bir yemek çıkarabilirsiniz. Ballı susamlı tavuğun yanında farklı pilavlar, makarnalar veya salatalar yaparak menünüzü çeşitlendirebilirsiniz. İşte ballı susamlı tavuk tarifi ve malzemeleri...
BALLI SUSAMLI TAVUK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
3 adet tavuk göğüs eti
5 yemek kaşığı bal
3 adet yumurta
5 yemek kaşığı mısır nişastası
4-5 diş sarımsak
4 yemek kaşığı ketçap
6 yemek kaşığı soya sos
4 yemek kaşığı esmer şeker
6 yemek kaşığı Susam
2 yemek kaşığı Susam yağı
Yarım limon
Tuz
Karabiber
2 dal taze soğanın yeşil kısmı
BALLI SUSAMLI TAVUK NASIL YAPILIR?
Ballı susamı tavuk için önce tavukları kuşbaşı doğrayın. Yumurta ve nişastayı karıştırın. Tavukları bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın.
Karıştırma kabında ezilmiş sarımsak, kavrulmuş susam, bal, ketçap, soya sos, esmer şeker, susam yağı, tuz ve karabiberi iyice homojen oluncaya kadar karıştırın.
Hazırladığınız sosu kapağı olan bir tavaya alın ve ısıtın, kızarttığınız tavukları bu sosa alın ve tavanın kapağını kapatın.
20-25 dakika tavukların içleri tamamen pişinceye kadar kısık ateşte pişirin.
Hazır olduğunda ince kıyılmış taze soğanın yeşil kısmını yemeğin üzerine serperek servis edin.
BALLI SUSAMLI TAVUĞUN YANINA NE GİDER?
Ballı susamlı tavuğun yanında farklı pilavlar, makarna veya salatalar yapabilirsiniz.