Akşam yemeğine nefis penne arabiata tarifi

Penne arabiata tarifi soğan, sarımsak, domates ve baharatlarla lezzetlendirilen bir makarna tarifi. Özellikle pratik yemek tarifi arayanların tercihi olan penne arabiata tarifi görüntüsüyle iştah kabartan bir makarna çeşidi. İşte nefis bir akşam menüsü...

Penne arabiata tarifi akşam yemeği araştıranlar tarafından merak ediliyor. Peki, penne arabiata nasıl yapılır? Eğer çok yorgunsanız ve ne yemek yiyeceğinize karar veremediyseniz bu tarif size göre.

Özellikle makarna çeşitlerini sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir yemek olan penne arabiata soğan, sarımsak, domates ve baharatlarla yapılan bir yemek türü. Daha fazla iştahınız kabartmadan işte günün menüsü...

PENNE ARABİATA MALZEMELER

1 paket penne makarna

4 su bardağı domates rendesi(suyuyla birlikte)

1 adet kuru soğan

4 diş sarımsak

1 çay kaşığı toz şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yeterince tuz

Karabiber, kırmızı pul biber, fesleğen

PENNE ARABİATA YAPILIŞI

Penne arabiata tarifi Türkiye'de sevilen makarna çeşitleri arasında yer alıyor. Penne arabiata için önce makarnayı haşlayın. Makarna haşlanırken sosu hazırlamaya başlayın. Sarımsakları ve soğanı ince ince kıyın. Sıvı yağı ve zeytinyağını tavada ısıtın ardından soğanı, sarımsakları kavurun. Kırmızı biberi de ekleyerek sote edin.

Domatesleri de ekleyin ve karıştırın.

Ardından kırmızıbiber, tuz, karabiber, kuru fesleğeni koyup kaynatın ve şekeri ilave edin. Penne arabiatanın sosu hazır.

Makarnayı servis tabağına alın ve sosu üzerine ekleyerek servis edebilirsiniz. İsteğe göre üzerine kaşar peyniri rendelenebilir. Afiyet olsun...