Akşam yemeğine nefis lezzet: Karnabahar graten tarifi

Karnabahar graten tarifi merak ediliyor. Karnabahar graten hem hafif hem de lezzetli bir yemek. Tarifi de birçok yemeğe göre oldukça pratik. İşte şipşak yemek arayanlara karnabahar graten tarifi ve malzemeleri…

HİLAL ÇAKIR

Akşam yemeği tarifi arayanlar karnabahar graten tarifini araştırıyor. Peki, karnabahar graten nasıl yapılır?

Karnabaharla çok sayıda yemek yapılabiliyor. Ama şüphesiz en popüleri karnabahar graten. İşte adım adım akşam yemeği menüsüne nefis bir tarif...

KARNABAHAR GRATEN TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 adet karnabahar

2,5 su bardağı süt

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Karabiber

1,5 su bardağu rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz

KARNABAHAR GRATEN TARİFİ

1. Karnabaharı temizledikten sonra çok öldürmeden haşlayın. Suyunu süzüp fırın tepsisine dizin.

2. Ayrı bir kapta yumurta, süt, un, sıvı yağ, tuz ve karabiberi iyice çırpın.

3. Bu karışımı karnabaharın üzerine dökün ve karıştırın. Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında pişirin. Yarım saat sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesini gezdirin. Tekrar fırına verip üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...