HİLAL ÇAKIR
Akşam yemeği tarifi arayanlar karnabahar graten tarifini araştırıyor. Peki, karnabahar graten nasıl yapılır?
Karnabaharla çok sayıda yemek yapılabiliyor. Ama şüphesiz en popüleri karnabahar graten. İşte adım adım akşam yemeği menüsüne nefis bir tarif...
KARNABAHAR GRATEN TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 adet karnabahar
2,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
1,5 su bardağu rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
KARNABAHAR GRATEN TARİFİ
1. Karnabaharı temizledikten sonra çok öldürmeden haşlayın. Suyunu süzüp fırın tepsisine dizin.
2. Ayrı bir kapta yumurta, süt, un, sıvı yağ, tuz ve karabiberi iyice çırpın.
3. Bu karışımı karnabaharın üzerine dökün ve karıştırın. Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında pişirin. Yarım saat sonra fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesini gezdirin. Tekrar fırına verip üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...