Malatya'nın lahana köftesi tarifi araştırılıyor. Peki, lahana köftesi nasıl yapılır? Önce lahanalar haşlanıyor ardından kıymalı iç harçla birleştirilen lahana köftesi akşam yemeği sofrası için nefis bir ana yemek.
Kültür Portalı'nda yer alan habere göre lahana sarması da denilen bu köfteye nahna köftesi de deniyor. İşte Malatya usulü lahana köftesi tarifi ve malzemeler...
LAHANA KÖFTESİ MALZEMELER
Lahana
Köftelik bulgur
Köftelik kıyma
Soğan
Kırmızıbiber ve karabiber
LAHANA KÖFTESİ TARİFİ
Lahana köftesi için önce lahana yaprakları suda haşlanır. Damarları temizlenerek kesilir.
Bir tepside köftelik bulgur, kıyma et, soğan, kırmızıbiber beraberce yoğrulur. Harçtan alınarak lahana yapraklarının içine konur ve parmak biçiminde sarmalar sarılır.
Bir tencere içinde soğan, yağda kavrulur, biraz salça ve su ilave edilir. İçine eti sıyrılmış kemikler de konularak 1 saat kadar ocakta kalır. (Kemiğin tadını vermesi için), sonra sarmaların üzerine bu kaynatılan su boşaltılır.
Yarım saat kadar daha piştikten sonra tabaklara servis yapılır.