KADİR TEKİN
Akşam yemeği için lezzetli ve pratik bir tarif olan Arnavut ciğeri birçok insan tarafından severek tüketiliyor. Doyurucu bir akşam yemeği olan Arnavut ciğeri tarifi hazırlarken püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor.
Akşam yemeği için en kolay tariflerden biri olan Arnavut ciğerinin püf noktası yıkamamaktan geçiyor. Peki en kolay Arnavut ciğeri tarifi nasıl hazırlanır? Arnavut ciğerinin püf noktası nedir? İşte akşam yemeğine en kolay Arnavut ciğeri tarifi...
Malzemeler:
800 gram kuzu ciğeri (zarı temizlenmiş, iri küp doğranmış),
1 su bardağı un,
Tuz,
Toz veya pul biber,
Kızartma için;
3 su bardağı sıvı yağ
Servis için;
Kuru soğan,
Kimyon,
Maydanoz,
Sumak,
Hazırlanışı:
Zarı temizlenmiş süzgece alın süzün.
Kızartma yağınızı, tencereniz alıp kızdırın.
Derin bir kapta un, tuz, kırmızıbiberi karıştırın.
Ciğerleri bu karışıma alıp harmanlayın.
Yağınızın kızgın olmasına dikkat edin unları sikkeleyip kızgın yağda kızartın ciğerlerinizi süzerek alın.
Ciğer bitene kadar aynı işlemi yapın.
Sumaklı soğan, üzerine kimyon, maydanoz ile servis edin.
En kolay Arnavut ciğeri tarifiniz hazır. Afiyet olsun.