Hızlı yemek denilince akla ilk gelen lezzet: Türlü

Akşam yemeği menüsü hazırlayanlar türlü tarifini araştırıyor. Peki, türlü nasıl yapılır? Türlüyü etli veya etsiz yapabilirsiniz. Kış yemekleri arasında popüler olan türlü tarifi hem lezzetli hem kolay. İşte hızlı yemek türlünün yapılışı ve malzemeleri...

Türlü tarifi kış yemekleri arasında sevilenlerden biri. Özellikle yaz sebzelerinden ayırdıysanız türlünün tadına doyum olmuyor. Peki, türlü nasıl yapılır? Evde bulunan malzemelerle berektli bir yemek arıyorsanız türlü akşam yemeği menüsüne layık bir yemek olarak düşünebilirsiniz.

Türlü hem kurtarıcı hem de hızlı yemek. Patates, kabak, taze fasulye gibi faydalı sebzelerle yapılan türlü iştahınızı artıracak. İşte türlü tarifi ve malzemeleri...

TÜRLÜ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 adet orta boy patates

1 adet patlıcan

1 su bardağı taze fasulye

2 orta boy soğan

1 kabak

1 havuç

4 orta domates

2 tane sivri biber

3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

Sıvı yağ

Sıcak su

Tuz

Karabiber

TÜRLÜ TARİFİ YAPILIŞI

Türlü tarifi sulu yemek tarifleri arasında en bereketlisi ve kolayı. Öncelikle yağda soğanları kavurun. Ardından sarımsakları ekleyin. Bir tur karıştırdıktan sonra salçasını ilave edin ve karıştırın.

Sivri biberleri, kabağı, taze fasulyeleri, 2 domatesi, küp doğranmış patatesleri, sonra küçük doğranmış patlıcanları, havucu ve en üste geri kalan domatesleri ve sarımsakları ilave edin. Sebzelerin biraz üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

En son tuzunu da ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirin. Türlü akşam yemeği menüsüne hazır. Afiyet olsun...

TÜRLÜ YANINA NE GİDER?

Türlü yanına bulgur veya pirinç pilavı, çorbalardan tarhana yapabilirsiniz. Türlü isteğe göre etli de yapılabilir.

8 dakikada pişen lahmacun tarifi

30 dakikada nohut ve yanında pilav tarifi

Adım adım malaga tatlısı tarifi

Okuması 1, yapması 5 dakikalık nefis tarif

Mozarella caprese tarifi hem kolay hem nefis