Akşam yemeği menüsüne tam un ölçüsüyle yayla çorbası tarifi! Mis kokusu başınızı döndürecek

Akşam yemeği menüsünde çorbası eksik olanlar yayla çorbası tarifini merak ediyor. Yayla çorbası kolay gibi görünse de terbiyesini eklediğinde çorbanın kıvamını ayarlamak zordur. Sürekli karıştırmak ve çorbayı kestirmemek gerek. İşte tam un ölçüsüyle yayla çorbası tarifi ve malzemeleri...

Hilal Çakır

Yayla çorbası tarifi en çok araştırılan çorbalardan biri. Akşam yemeği menüsünde çorbası eksik olanlar yayla çorbasını tercih ediyor. Yayla çorbası isteğe göre sade, pirinç veya mısırla yapılabiliyor. İşte tam un ölçüsüyle kıvamında yayla çorbası tarifi...

YAYLA ÇORBASI TARİFİ MALZEMELERİ

1 çay bardağı pirinç veya haşlanmış mısır

5 su bardağı su

Tuz

Terbiyesi için

1 yemek kaşığı tepeleme un

1 kâse yoğurt

1 yumurta sarısı

Yayla çorbası tarifi sosu için

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı nane

YAYLA ÇORBASI TARİFİ

Yayla çorbası hem kokusuyla hem de lezzetiyle kış aylarında içinizi ısıtacak. Öncelikle pirinci yıkayıp süzdükten sonra çorba tenceresinde 5 bardak su ile haşlayın. Ayrı bir kapta çorbanın terbiyesini yapın. Bir kâse yoğurda 1 yumurta ve 1 tepeleme kaşık unu ekleyin ve güzelce çırpın.

Terbiyenin içerisine 1 bardak su alın ve karışımı çırpın. Ardından terbiyenin içerisine kaynamış pirinçli sudan 1 bardak ekleyin ve güzelce çırpın. Yayla çorbasının püf noktası burasıdır.

Ilınmış karışımı yavaşça çorba tenceresine dökün. Aynı anda çorbayı karıştırmaya da devam edin. En son tuzu ilave edin.

Orta ateşte çorbayı pişirmeye devam edin.

Çorba kaynamaya başlayınca çorbanın sosunu hazırlayın. Ufak bir kapta tereyağını eritin, üzerine naneyi ekleyin ve sosu ocaktan alın.

Kaynayan çorbanın altını kapatın ve üzerine sosunu dökün. Yayla çorbası hazır. Afiyet olsun...

20'li yaşlara döndüren besinler! Yiyen genç kalıyor, tepeden tırnağa yenileniyor