Nursena Sarıtaş
Akşam yemeği menüsünde en sık yapılan çeşitler genelde fırın yemekleri oluyor. "Bugün ne pişirsem?" diye araştırma yapanlar için en pratik akşam yemeği tarifi hazırladık. Özellikle çalışanlar için pratik bir yemek tarifi olan fırında kabak görüntüsüyle de iştah kabartıyor.
FIRINDA KABAK TARİFİ MALZEMELER
Kabak
Kaşar
Karabiber
Tuz
Beşamel sos
Tereyağı
FIRINDA KABAK TARİFİ
Önce kabakları yıkayın ve soyun. Ardından yuvarlak dilimleyin. Tepsiyi yağlayın ve kabakları dizin. Tuz ve karabiberle harmanlayın. Beşamel sosu üzerine dökün. Biraz piştikten sonra üzerine kaşar rendeleyin. Tereyağı parçaları da ekleyebilirsiniz. İstediğiniz kızarıklığa ulaştığında fırını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.
BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
Yarım yemek kaşığı tuz
İsteğe göre karabiber
BEŞAMEL SOS TARİFİ
Beşamel sos tarifi için tencerede tereyağını eritin. Ardından unu ekleyin ve kavurun. Üzerine sütü ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Topak kalmaması gerekiyor. Tuzunu ve isteğe göre karabiberi ekleyin. 2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın. Yemeklerinize kullanabileceğiniz beşamel sosunuz hazır.