Akşam yemeği menüsüne en kolay yemek tarifi! Nefis fırın yemeği

Akşam yemeği menüsüne yemeği olmayanlar ''Bugün ne yemek yapsam?'' diye araştırma yapıyor. Akşam menüsüne kabaklı fırın yemeğine ne dersiniz? Sadece birkaç malzemeyle harika bir akşam yemeği yapabilirsiniz. İşte nefis fırında kabak yemeği...

Akşam yemeği menüsünde en sık yapılan çeşitler genelde fırın yemekleri oluyor. "Bugün ne pişirsem?" diye araştırma yapanlar için en pratik akşam yemeği tarifi hazırladık. Özellikle çalışanlar için pratik bir yemek tarifi olan fırında kabak görüntüsüyle de iştah kabartıyor.

FIRINDA KABAK TARİFİ MALZEMELER

Kabak

Kaşar

Karabiber

Tuz

Beşamel sos

Tereyağı

FIRINDA KABAK TARİFİ

Önce kabakları yıkayın ve soyun. Ardından yuvarlak dilimleyin. Tepsiyi yağlayın ve kabakları dizin. Tuz ve karabiberle harmanlayın. Beşamel sosu üzerine dökün. Biraz piştikten sonra üzerine kaşar rendeleyin. Tereyağı parçaları da ekleyebilirsiniz. İstediğiniz kızarıklığa ulaştığında fırını kapatabilirsiniz. Afiyet olsun.

BEŞAMEL SOS İÇİN MALZEMELER

1 çay bardağı sıvıyağ

2 yemek kaşığı un

4 su bardağı süt

Yarım yemek kaşığı tuz

İsteğe göre karabiber

BEŞAMEL SOS TARİFİ

Beşamel sos tarifi için tencerede tereyağını eritin. Ardından unu ekleyin ve kavurun. Üzerine sütü ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Topak kalmaması gerekiyor. Tuzunu ve isteğe göre karabiberi ekleyin. 2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın. Yemeklerinize kullanabileceğiniz beşamel sosunuz hazır.

Akciğeri temizleyen 5 besin! İlaca gerek kalmıyor