Akşam yemeği için tarif! Evde İskender kebap yemeği

Akşam yemeğine ne yapacağını bilemeyenler bu haber tam size göre. Evde İskender kebap yemeği yapmak son derece basit. İskender kebap yemeği az vakitte lezzetli ve ağır yemek yapmak isteyenlerin tercihi. Peki evde İskender kebap nasıl yapılır? İskender kebap yemeğinin püf noktası neler? Cevabı sizlerle...

Evde İskender kebap yemeği özel misafirleriniz için lezzet şöleni bir yemek olabilir. İskender kebap yemeğinde, etlerin bir gün önceden dondurucuya atılması ise püf nokta. Peki evde İskender kebap nasıl yapılır? İskender kebap yemeğinin püf noktaları neler? Cevabı sizlerle...

EVDE İSKENDER KEBAP İÇİN MALZEMELER

500 gram kuzu eti (tek parça-kuşbaşı değil)

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Birer çay kaşığı tuz, karabiber, tatlı kırmızı biber

Yarım çay kaşığı kekik

SOSU İÇİN

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım yemek kaşığı biber salçası

1 su bardağı konserve domates rendesi veya 1 büyük rendelenmiş taze domates

Tuz, karabiber

Yarım çay bardağı su

ÜZERİ İÇİN

1-1.5 su bardağı yoğurt

2 diş dövülmüş sarımsak

Tuz

Pul biber

EKMEK İÇİN

Bir adet hazır pide (küp küp doğranmış)

Veya mayalı ekmek tarifimi takip ederek biraz kalınca yapıp pide olarak bu tarifte kullanabilirsiniz.

EVDE İSKENDER KEBAP TARİFİ YAPILIŞI

Eğer dondurucuda etiniz yoksa aldığınız eti mutlaka bir gün önceden dondurucuya atıp iyice dondurunuz.

Sonra dondurucudan çıkarıp 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletip keskin bir bıçak yardımıyla çok ince olacak şekilde dilimliyoruz.

Etleri dilimledikten sonra,sıvı yağ ile pişiriyoruz ve baharatlarını ekliyoruz.

Sos için tereyağını bir tavada eritip salçayı ilave ederek soteliyoruz.

Konserve domatesi veya rendelenmiş taze domatesi, tuzu, karabiberi, ve suyunu ekleyip koyulaşana kadar pişirip sosu hazır hale getiriyoruz.

Yoğurdu ve sarımsağı karıştırıp biraz tuz ilave ediyoruz ve iyice çırpıyoruz.

Küp şeklinde kesilmiş ekmeği servis tabağına alıyoruz.

Üzerine domatesli sosu ekleyip etlerimizi yerleştiriyoruz.

Hazırladığımız sarımsaklı yoğurttan biraz etin üzerine koyup pul biber serpiyoruz.

Arzuya göre yanında domates, yeşil biber, turşu veya pilav gibi ekstra lezzetlerle birlikte servis ediyoruz. Afiyet olsun...

EVDE İSKENDER KEBAP YAPMANIN PÜF NOKTASI NEDİR?

Etinizi mutlaka 1 gün öncesinden dondurucuya koymalısınız.

Etlerinizi ince dilimlemelisiniz.