İşkembe dolması tarifi bugün 360 Tv ile izleyenlerin karşısına çıktı. Şef Rafet İnce'nin sunduğu program lezzetli seçenekleri izleyenlerin beğenisine sunuyor. İşkembe dolması, sofralarınız için alternatif bir tarif olarak karşınıza çıkacak. Peki, İşkembe dolması nasıl yapılır?
İŞKEMBE DOLMA ve KABAK MÜCVER
Malzemeler
İşkembe Dolma İçin;
200 Gram Kuzu İşkembe
1,5 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
2 Adet Çarliston Biber
1 Adet Kırmızı Kapya Biber
Yarım Demet Maydanoz
2 adet domates
3 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Adet Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
Sosu İçin Malzemeler:
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Kırmızı Toz Biber
4 Yemek Kaşığı Sirke
Yarım Limon
Tuz, Karabiber
Kabak Mücver İçin Malzemeler:
2 Dal Taze Soğan
1 Adet Kabak
5 Dal Taze Nane
5 Dal Dereotu
5 Dal Maydanoz
5 Dal Taze Fesleğen
4 Yemek Kaşığı Un
4 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
1 Adet Yumurta
1 Diş Sarımsak
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tuz, Karabiber
İşkembe Dolma İçin:
Bulgura, rendelenmiş soğan, domates salçası, sarımsak, maydanoz, kırmızı biber, yeşil biber, rendelenmiş domates, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyerek harç haline getiriyoruz. Hazırladığımız harcı işkembelerin içine koyarak iğne iplikle dikiyoruz. Dolmalarımızı tencereye alarak üzerine tereyağ parçaları ekliyoruz. Ayrı bir kaseye domates salçası, biber salçası, kırmızı toz biber, sirke, limon ve kaynamış 2 su bardağı su ekleyerek sosumuzu hazırlıyoruz. Hazırladığımız sosu dolmalarımızın üzerine dökerek yaklaşık 30 dakika boyunca pişiriyoruz.
Kabak Mücver İçin:
Tüm yeşillikleri ince bir şekilde doğruyoruz. Rendelenmiş kabak, un, yumurta, zeytinyağı, tuz ve karabiberi de ekleyerek mücver harcımızı hazırlıyoruz. Kızgın tavaya zeytinyağı ekleyerek mücverlerimizi kaşık yardımıyla şekillendirerek kızartıyoruz. Mücverler pişerken yoğurt, sarımsak ve tuzu karıştırarak yoğurt sosumuzu elde ediyoruz. Pişen dolmalarımızın iplerini çıkararak, mücver ve yoğurt sos ile servis ediyoruz.