Akşam tatlınız hazır! Yumuşacık kıvamda kaşık helvası tarifi...

Kaşık helvası son derece hafif ve pratik bir tatlı. Kaşık helvasının kıvamını tutturmak zor değil. İşte detaylar...

Kaşık helvası çayın yanına çok yakışıyor. Kaşık helvası fıstıkla da süslenebilir. Peki kaşık helvası tarifinde neler var?

Kaşık Helvası Malzemeleri Neler?

1 paket margarin

3 su bardağı un

1 su bardağı iri dövülmüş fındık

2 paket (250 g) pudra şekeri

Kaşık Helvası Nasıl Yapılır?

1 paket margarin tencerede eritilir.

Eritilen margarine un eklenerek 20-25 dk orta ateşte karıştırılarak kavrulur.

İri dövülmüş fındıklar da karışıma ilave edildikten sonra tekrar 20-25 dk kavrulur.

Ocaktan alınan karışıma pudra şekeri ilave edilir.

Elimiz karışımın sıcaklığına dayanabileceği ısıya geldiğinde helva kaşıkla alıp avuç içimizle bastırılıp kaşıktan çıkartılır.