Akşam sofraya şipşak hazır olan vitamin deposu: En kolay kereviz yemeği tarifi

Akşam yemeğinize sağlıklı bir dokunuş yapmak istiyorsanız, kereviz en pratik ve besleyici seçeneklerden biri olabilir. Kereviz, içerdiği vitamin ve minerallerle vücudunuzu beslerken, damakları da şenlendiriyor. Hem hafif hem de doyurucu olan kereviz yemeği tarifini hazırlamak sadece birkaç dakika alıyor. İşte, sofranıza vitamin deposu bir yemek eklemek için en kolay kereviz yemeği tarifi…

HİLAL ÇAKIR

Akşam yemeği hazırlamak bazen zorlayıcı olabilir. Kereviz, hem sağlıklı hem de pratik bir alternatif sunuyor. İçerdiği vitamin ve minerallerle vücudunuzu beslerken, hafif ve lezzetli bir tat bırakıyor.

EN KOLAY KEREVİZ YEMEĞİ TARİFİ: KEREVİZ

Kereviz yemeği tarifini hazırlamak sadece 10 dakikanızı alıyor. Akşam sofraya şipşak hazır olan vitamin deposu kereviz tarifi birçok kişinin tercihi oluyor. İşte, akşam sofranızı şipşak vitamin deposuyla dolduracak en kolay kereviz yemeği tarifi...

EN KOLAY KEREVİZ YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler

2 adet orta boy kereviz

1 adet büyük havuç

1 adet soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 su bardağı su (isteğe bağlı, daha az su ile daha yoğun tat elde edebilirsiniz)

1 yemek kaşığı limon suyu

1 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı, kerevizin acılığını alır)

Yapılışı

Kerevizleri soyun ve doğrayın. Havuçu da aynı şekilde soyup ince dilimler halinde doğrayın. Soğanı da yemeklik doğrayın.

Zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın. Soğanları ekleyip, soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun.

Ardından havuç ve kerevizleri ekleyin. Karıştırarak 2-3 dakika kadar soteleyin.

Tuz, karabiber, limon suyu ve şekeri ekleyin. Son olarak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.

Kısık ateşte, kerevizler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun!