HİLAL ÇAKIR
Akşam yemeği hazırlamak bazen zorlayıcı olabilir. Kereviz, hem sağlıklı hem de pratik bir alternatif sunuyor. İçerdiği vitamin ve minerallerle vücudunuzu beslerken, hafif ve lezzetli bir tat bırakıyor.
Kereviz yemeği tarifini hazırlamak sadece 10 dakikanızı alıyor. Akşam sofraya şipşak hazır olan vitamin deposu kereviz tarifi birçok kişinin tercihi oluyor. İşte, akşam sofranızı şipşak vitamin deposuyla dolduracak en kolay kereviz yemeği tarifi...
Malzemeler
2 adet orta boy kereviz
1 adet büyük havuç
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı su (isteğe bağlı, daha az su ile daha yoğun tat elde edebilirsiniz)
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı, kerevizin acılığını alır)
Yapılışı
Kerevizleri soyun ve doğrayın. Havuçu da aynı şekilde soyup ince dilimler halinde doğrayın. Soğanı da yemeklik doğrayın.
Zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın. Soğanları ekleyip, soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun.
Ardından havuç ve kerevizleri ekleyin. Karıştırarak 2-3 dakika kadar soteleyin.
Tuz, karabiber, limon suyu ve şekeri ekleyin. Son olarak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte, kerevizler yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun!