Mantar kavurması tarifi pratik akşam yemeği tarifi arayanlar tarafından merak ediliyor. Mantar yemekleri genelde birçok kişi tarafından deneniyor. İster pilavla ister makarna ile zenginleştirilen mantar yemekleri hem pratik hem lezzetli. Eğer "Akşama ne yemek yapsam?" diye hâlâ internette geziniyorsanız işte size en kolay akşam yemeği. Şimdiden afiyet olsun...
MANTAR KAVURMASI İÇİN MALZEMELER
Yarım kilo mantar
2 adet sivri biber
3 adet orta boy soğan
1 adet domates
2 kaşık tereyağı
Biraz tuz
İsteğe göre pul biber
MANTAR KAVURMASI TARİFİ
Mantarlı yemekleri seviyorsanız bu lezzet tam size göre. Mantar kavurması tarifi için öncelikle mantarları temizleyin ve bol suda yıkadıktan sonra küçük doğrayın.
Bir tavada veya tencerede soğanları minik minik doğrayarak kavurun. Biberleri ve domatesleri de ufak doğrayarak soğanlara ilave edin. Bir süre kavurulduktan sonra temizlediğiniz mantarları da ilave edin. 10-15 dakika kavurun.
Sulu sevenler biraz sıcak su ilave edebilir. Tuzunu ve baharatını da ekleyerek bir tur daha karıştırdıktan sonra sıcak servis edebilirsiniz. Mantar kavurması hazır. Afiyet olsun...