Akşam menüsüne en kolay meze haydari tarifi! Püf noktası yoğurtta gizli

Akşam menüsüne haydari tarifi merak ediliyor. Meze çeşitleri arasında en sevileni olan haydariyi yapmak kolay olsa da kıvamı için birkaç püf nokta bilmek gerekiyor. Haydarinin en önemli püf noktası kullanılan yoğurttur. İşte akşam menüsüne en kolay haydari tarifi...

Akşam yemek menüsüne karar verenler meze çeşidi olarak haydari tarifini araştırıyor. Çünkü haydari en kolay mezelerin başında geliyor. Haydarinin püf noktası kullanılan yoğurdun süzme olmasıdır. İçine isteğe göre baharat eklenebilir. Dereotu da ekleyebilirsiniz. İşte 3 adımda nefis meze haydari tarifi...

HAYDARİ İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı süzme yoğurt

2 diş sarımsak

50 gram beyaz peynir

2 yemek kaşığı sıvı yağ

4 yemek kaşığı nane

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz

HAYDARİ TARİFİ

Karışımı hazırlayacağınız bir kaba süzme yoğurdunu alın ve içerisine peyniri rendeleyip karıştırın. Sarımsakları iyice ezin ve ilave edin ve karıştırın.

Karışımdan ayrı bir tavada sıvı yağınızı ve cevizlerinizi birkaç dakika kavurun. Kavrulan cevizlerin içine naneleri ekleyip kavurmaya devam edin.

Nanelerin kokusu çıkınca yoğurtlu karışımın içine dökün ve çırpıcınızla tamamen karışana kadar çırpın. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun...