"Bu akşam ne pişirsem?" diye internette araştırma yapıyorsanız bu haberimiz tam size göre. Farklı iftar yemeği arayanlara Şef Somer Sivrioğlu'nun Kilis pie tarifini hazırladık.
Nefis bir iftar menüsü istiyorsanız patlıcanla yapılan Kilis pieyi mutlaka denemelisiniz. Lezzetine doyum olmayan Kilis pie görüntüsüyle de iştah kabartıyor. İşte akşama iftar yemeği önerisi...
KİLİS PİE TARİFİ MALZEMELER
Tabanı için:
Kemer patlıcan
Kilis tava için malzemeler
Kemiksiz kuzu dös
Kırmızı kapya biber
Maydanoz
Sarımsak
Soğan
Domates salçası
Biber salçası
Karabiber
Tuz
Kimyon
Zeytinyağı
Üstü için malzemeler
Patates
Tereyağı
Krema
Et suyu
Eski kaşar
Tuz
Karabiber
Muskat
Beyaz biber
Kilis pie etrafına
1. Renkli çeri domatesler
2. Renkli biberler
İFTARA KİLİS PİE TARİFİ
Patatesleri soyup, dört parçaya bölün, tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Patlıcanları uzunlamasına ince kesin, yağ ile ıslattığınız tepsinin dibine sıralayarak dizin.
Zırhla çekilmiş kıymaya ince doğranmış soğanı, ezilmiş sarımsakları, ince kıyılmış maydanozu, çok ince kıyılmış kırmızıbiberleri, baharatları, salçayı ve iki kaşık sıvıyağı ekleyip iyice yoğurun. Yağlanmış patlıcanlı tepsiye elinizle bastırarak yayın, yaydığınız kıymayı 8 eşit parçaya bölün ve 200 derece fırında pişirin.
Patatesler haşlanırken, bir yandan da yağı tavada eritin.
Krema, et suyunu, eski kaşar ve tereyağı ile beraber patateslere ekleyerek püre haline getirin, muskat cevizi ve beyaz biberi ekleyin.
Az pişmiş Kilis tavanın üzerine patates püresini sıkma torbası yardımı ile üstünü tamamen kapatacak şekilde sıkın; etrafını renkli domates, renkli biber ve arpacık soğan ile çevreleyin.
Daha önce 200 dereceye ısıttığınız fırında üzeri renk alana kadar pişirin. İftar menüsüne nefis yemek hazır. Afiyet olsun...