Akışkan ve ağızda dağılan sufle tarifi! İçi sıcacık ve yumuşacık

Sufle kakaolu akışkan aromasıyla tadını damakta bırakıyor. Sufle sevilen tatlıların başında geliyor. Peki çayın yanına çok yakışan sufle nasıl yapılır? İşte yanıtı...

ELİF ÇARMAN

Suflenin kıvamı çok önemlidir. Ne tam katı ne tam akışkan olmamalıdır. Peki lezzetli sufle nasıl yapılır?

Sufle Tarifi İçin Malzemeler

100 gram çikolata

4 yemek kaşığı şeker

3 adet orta boy yumurta

60 gram tereyağı

Yarım su bardağı un

Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle 3 adet yumurtayı kırıyoruz ve şekerini ekleyip, karışım beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.

Ocağa tereyağımızı alıyoruz.

Eriyen tereyağının altını kapatıp üzerine çikolatalarımızı ekliyoruz, ben bitter çikolata kullanıyorum isteyen damak zevkine göre sütlü kullanır.

Çikolatalar eridikten sonra unu da üzerine ekliyoruz.

Çikolatalı unlu karışımı yumurta karışımına yavaşça çırparak katıyoruz.

Sufle kaplarımızı tereyağı ile yağlayıp, ardından unluyoruz.

Suflemizi airfryerda 180 derecede 6 dakika kadar pişiriyoruz.

Fırın kullanacak olanlar fırını önceden ısıtıp 6-7 dakikaya atabilirler.

Afiyet olsun.