Akıllı olan kabuğunu meyvesinden önce tüketiyor! Kan şekeri sabit, fizikler fit...

Kavun meyvesini en büyük özelliği metabolizma hızlandırmasıdır. Ancak kavun kabuğu da müthiş detoks etkili olabilir. Peki kavun neden tüketilmelidir?

Vücut arındırma yöntemleri üzerine yaptığı çalışmalarla Nobel Tıp Ödülü'ne layık görülen Japon bilim insanı Yoshinori Ohsumi, kavun kabuklarıyla ilgili şaşırtıcı bir gerçeği ortaya koydu. Kavun kabuklarının çöpe atılmaması gerektiğini belirten Ohsumi, bu konuda yaptığı açıklamalarla dikkat çekiyor.

KAVUN KABUKLARINDA GİZLİ K VİTAMİNİ DEPOSU

Kavun kabuğunun faydaları nelerdir? Metabolizma, ödem, yağ yakımı...

K vitamininin doğada nadir bulunan bir vitamin olduğunu belirten Ohsumi, kavun kabuklarının bu vitaminin önemli bir kaynağı olduğunu ifade etti. Kavunun içerisindeki K vitamininin büyük bir kısmının kabuklarda saklı olduğunu belirten Ohsumi, bu nedenle kavun kabuklarının çöpe atılmaması gerektiğini vurguladı.

BAĞIRSAK SAĞLIĞI VE KEMİK GÜÇLENDİRME ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Kavun kabuklarının, bağırsak sağlığı üzerinde önemli etkileri bulunduğunu açıklayan Ohsumi, bu kabukların bağırsak florasını dengeleyerek sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, kavun kabuklarının eklem sağlığı için de önemli olduğunu ifade eden bilim insanı, özellikle yaşla birlikte azalan eklem sıvısının kalitesini artırarak eklem sağlığını desteklediğini söyledi.

KAVUN KABUKLARININ SAĞLIK ÜZERİNDEKİ DİĞER FAYDALARI

İbn-i Sina'dan altın değerinde tavsiye: Kavun kabuklarını yüzünüze sürerseniz...

Yüksek oranda diyet lifi içeren kavun kabukları, kalın bağırsak sağlığı için de oldukça faydalı. Diyet lifi içeriği sayesinde tokluk süresini uzatarak kilo kontrolüne yardımcı olan kavun kabukları, aynı zamanda kan şekerini düzenleyerek diyabet riskini azaltabilir ve kardiyovasküler hastalıklara karşı koruyucu bir etki gösterir.

Kavun kabuklarının kaynatılarak içilmesi de vücut sağlığı üzerinde olumlu etkiler yaratabilir. Bu içecek, yüksek K vitamini içeriği sayesinde bağırsak sağlığını desteklerken, antioksidan özellikleriyle vücudu toksinlerden arındırır. Ayrıca, kemik ve eklem sağlığını destekleyen bu doğal içecek, eklemlerdeki elastik sıvının kalitesini artırarak yaşlanma sürecine karşı koruyucu bir etki sağlar.