Akciğeri temizleyen besinlere mutfakta yer açın

Koronavirüsün ciğerlerde bıraktığı etki nedeniyle akciğeri temizleyen besinler araştırılıyor. Günde 2 bardak zencefil çayı ya da salatalarda tüketilen sarımsak akciğerleri temizliyor. Eğer bu besinler sağlığınız için uygun değilse mutfakta şifa tükenmiyor. Diyetisyen Derya Zünbülcan, akciğeri temizleyen besinleri anlattı.

Akciğeri temizleyen mucize besinleri sizler için bir araya getirdik. Koronavirüs salgın sürecinde akciğeri temizleyen besinler arasında sarımsak, avokado, zencefil, elma, lahana, zeytinyağı ve yoğurdun yer aldığını söyleyen Diyetisyen Derya Zünbülcan, bu besinlerin sık tüketilmesinin bağışıklığın güçlendirdiğini belirtti.

AKCİĞERE ŞİFA BESİNLER

Diyetisyen Derya Zünbülcan, akciğerleri temizleyen besinleri ve faydalarını şöyle sıraladı:

"Sarımsak akciğerler için tam bir doğal antibiyotik besin. İçerdiği maddeler sayesinde, akciğerlerimizi hem temizliyor hem de korunmasına yardımcı oluyor.

Sarımsağı yemeklerin içine, salatalara ekleyebilirsiniz.

Bir diğer doğal detoks besini olan zencefil ise, içerdiği maddeler sayesinde toksin parçalarının akciğerden atılmasını kolaylaştırıyor ve böylece ciğerlerin daha kolay nefes almasını sağlıyor.

Zencefilin çayını yapabilirsiniz ya da suya karıştırabilirsiniz. İki küp şeker kadar zencefili iki bardak suya koyup yaklaşık 5-10 dakika demledikten sonra 2 bardak içilen zencefil çayı gün içinde akciğerin temizlenmesini kolaylaştıracaktır.

Çok yüksek oranda A, C, E vitaminleri içeren elma, mineraller açısından da oldukça zengin. Haftada 5 porsiyon ve üzerinde elma tüketimi akciğer sağlığını destekliyor."