Akciğer ve karaciğer bakliyatı! İbn-i Sina'nın en çok övdüğü bakliyat! Hem ununu hem pişmişini öneriyor

Nohut, mercimek, fasulye gibi bakliyatları özellikle kışın çok tüketiriz. Bunlar arasında İbn-i Sina en çok nohutu öneriyor. Çünkü nohutun akciğerden cilde kadar binbir faydası bulunuyor. Geleneksel tıbbın mimarı İbn-i Sina'nın bakliyatlarla ilgili önerileri haberimizde…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Yüksek protein içeriğiyle bakliyatlar kış sofrasının olmazsa olmazı. Öyle ki İbn-i Sina yıllar önce nohutu hem ilaçlarında kullanmış hem de kitaplarında yer verecek kadar değerli görmüş.

İbn-i Sina'nın unu dahi kıymetli dediği bakliyatların başında nohut geliyor. Çünkü nohut karaciğere ve akciğere çok iyi gelen bir besin.

Orta Çağ İslam dünyasının en büyük bilim insanlarından biri olarak öne çıkan İbn-i Sina'dan nohutun faydalarını derledik. Kış sofrasının vazgeçilmez pilav-nohut ikilisine bayılanlar mutlaka okusun.

İBN-İ SİNA'DAN NOHUTUN FAYDALARI

Açıcı, yumuşatıcı ve parçalayıcı etkileri vardır

Yüzdeki çil lekelerini giderir

Cilt rengini güzelleştirir

Sıcak ve sert apselere iyi gelir

Unu kötü yaralar ile kaşıntıya iyi gelir

Bel ağrısında kullanılır

Kafa derisindeki çıbanları tedavi eder

Diş ağrısı, diş eti ve kulak altı apseleri için faydalıdır

Sesi açar ve akciğere çok iyi gelir

Pişirilmiş nohut sarılık için iyidir

Karaciğer ve dalaktaki tıkanmaları açar

Pişirilmiş siyah nohut mesane ve böbrek taşlarını eritir

Bağırsakları yumuşatır

Solucanları öldürür

Saç dökülmesine İbn-i Sina'nın asırlık önerisi! Saçkıranı bile tedavi ediyor