Nursena Sarıtaş
Kuyruk yağının faydasını son yıllarda uzmanlardan, şeflerden sık sık duymaya başladık. Bazı araştırmalara göre kuyruk yağı akciğer kanseri hücrelerini önemli ölçüde engelliyor.
Akciğer kanseri dünyada en yaygın görülen ölümcül kanser türlerinden biridir. Geleneksel mutfaklarda yaygın olarak kullanılan ve geçmişten gelen bir şifa olan kuyruk yağının tek faydası akciğer kanseri değil.
Kuyruk yağı, doğru miktarda ve uygun şekilde tüketildiğinde tüm vücudu etkiliyor.
KUYRUK YAĞININ FAYDALARI
Kuyruk yağı dünyada ve Türkiye'de birçok mutfakta kullanılır. Benzersiz bir ürün olan kuyruk yağı hem lezzetiyle hem de faydasıyla öne çıkıyor.
OMEGA-3 ZENGİNİ
Kuyruk yağında az miktarda Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri bulunur. Bu yağ asitleri, kalp sağlığı ve beyin fonksiyonları için önemlidir.
CİLT İÇİN DOĞAL NEMLENDİRİCİDİR
Kuyruk yağı, ciltteki kuruluğun giderilmesi ve bunların beslenmesi için faydalıdır. Geleneksel olarak cilt yaralarının tedavisi için faydalıdır. Cildi nemlendirir. Saçlara faydalıdır.
EKLEM AĞRILARI ÇİN BİREBİR
Eklem ağrılarını hafifletir. İltihabı ve ağrıyı azaltır.
SİNDİRİME FAYDALIDIR
Yağ asitleri açısından zengin olan kuyruk yağı sindirime faydalıdır.
KOLESTEROLÜ ETKİLER
Dikkatli tüketildiğinde kolesterole faydalıdır. Ancak aşırı tüketim, özellikle kalp-damar sağlığı için zararlı olabilir.
KUYRUK YAĞI NEREDEN ALINIR?
Koyun kuyruk yağı doğal ürünler satan marketlerde, çiftliklerde veya kasaplarda bulunabilir. Organik olarak yetiştirilmiş, özellikle antibiyotik verilmemiş hayvanlarda kuyruk yağı çok faydalıdır.