Karadeniz mutfağının nefis yemeklerinden biri olan akçaabat köfte bu akşam MasterChef Türkiye'de yapılacak. Tüm yarışma izleyicileri Akçaabat köftesi nasıl yapılır? MasterChef akçaabat köfte tarifi ve malzemeleri nelerdir? gibi soruların yanıtlarını yoğun bir şekilde araştırmaya başladılar. İşte en lezzetli Akçaabat köftesi yapılışı...
900 gr dana eti
100 gr iç yağı
100 gr bayat ekmek
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tuz
900 gr dana etini ve iç yağını aynı anda makineden çektirerek kıyma haline getirin. Bayat ekmeği ıslatın ve suyunu iyice sıkın.
5 diş sarımsağı ince ince kıyın.
900 gr kıyma ile çekilmiş 100 gr iç yağı toplam 1 kg kıymayı, kıyılmış sarımsak ve 1 yemek kaşığı tuzu kısa bir süre içinde yoğurun.
Malzemeyi avuç içinde yassı köfteler haline getirin.
Izgarada pişirerek yanında közlenmiş domates ve biberle ikram edin.
Yoğurduğunuz malzemeleri 6 saat bekletmeniz daha iyi olacaktır.
Buzdolabında beklettiğiniz esnada buzdolabında kokusunu alabilecek birşey olmamasına özen gösterin.
Izgarada pişirin. Odun veya kömür ateşinde pişirmeniz ayrı bir lezzet katacaktır.
Izgaranızı kuyruk yağı ile yağlarsanız hem köfteler yapışmaz hem de güzel bir lezzet verir.