Ağzınız sulanacak! Mis kokulu su böreği tarifi

Su böreği lezzetli ve doyurucu bir tada sahip. Su böreğinin püf noktası ise kabarık olması. Peki bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Su böreği harcına beyaz ve kaşar peynir karıştırılır. Pişme süresine de dikkat edilmelidir ki hamur kalmasın. Peki bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte yanıtı...

SU BÖREĞİ İÇİN MALZEMELER

6 adet böreklik yufka

İç Sosu İçin;

2 adet yumurta

Yarım su bardağı su

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

İç Harcı İçin;

Beyaz peynir

Kaşar peyniri

Maydanoz

Üzeri İçin;

1 adet yumurta

Susam

YAPILIŞI

İlk olarak su, süt, yumurta ve sıvı yağı çırpalım.

Sonra İç harcı hazırlamak için, rendelenmiş kaşar peyniri ve beyaz peyniri karıştıralım ve biraz da maydanoz doğrayalım.

Ardından fırın tepsisine 1 yufkayı serelim.

Diğer 2 yufkayı bir kaç parçaya bölüp, sosa batırıp tepsiye güzelce yayalım.

Sonra iç harcın birazını dökelim, diğer 2 yufkayı da birkaç parçaya bölelim.

Böldüğünüz yufkaları sosa batırın ve tepsiye yayın.

Sonra kalan 1 yufkayı tepsinin üzerine serelim.

En son üzeri için yumurta sürelim, isteğe göre susam serpiştirin.

200 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirin.

Herkese afiyet olsun!