Ağustos'ta hangi meyve neye iyi gelir? Biri kemikler diğeri bağırsaklar için şart

Ağustos ayı, yazın en bereketli meyve dönemlerinden biri. Hem sulu hem tatlı hem de vitamin açısından zengin pek çok meyve seçeneği var. Peki, ağustosta hangi meyve neye iyi gelir? İşte cevabı…

HATİCE GÖVENÇ

Ağustos meyve açısından en bereketli ay. İncirinden üzümüne ve şeftalisine kadar tüm faydalı meyveler bir arada. Bu meyvelerden bazıları kemikleri güçlendirirken bazıları da bağırsakları çalıştırıyor. Hepsi vitamin ve mineral deposu. İşte ağustos ayı meyvelerinin faydaları...

1. İNCİR

Lif bakımından zengin, sindirimi kolaylaştırır. Potasyum ve kalsiyum içerir, kemik sağlığını destekler. Antioksidan etkisi vardır.

Püf noktası: Taze incir çabuk bozulur, 1-2 gün içinde tüketmek gerekir.

2. KAVUN

Yüksek su oranı ile vücudu serinletir ve hidrasyonu artırır. C vitamini içerir, bağışıklığı güçlendirir. Potasyum desteği sayesinde tansiyon dengeleyici etki gösterebilir.

3. KARPUZ

Yüzde 90'dan fazlası su, yaz sıcaklarında sıvı ihtiyacını karşılar. Likopen bakımından zengin, kalp ve damar sağlığına iyi gelir.

Dikkat: Şeker oranı yüksek olduğundan diyabetliler porsiyona dikkat etmeli.

4. ŞEFTALİ & NEKTARİN

A, C ve E vitaminleri içerir. Cildi güzelleştirir, sindirime yardımcı olur. Lifli yapısıyla bağırsak sağlığını destekler.

5. ÜZÜM (BEYAZ, SİYAH, KIRMIZI)

Resveratrol gibi güçlü antioksidanlar barındırır. Kalp sağlığına faydalı. Enerji verir.

Püf noktası: Koyu renk üzümde antioksidan oranı daha yüksektir.

6. ERİK (YEŞİL, MÜRDÜM)

Bağırsak hareketlerini düzenler, C vitamini yönünden zengindir. Mor erik antioksidan açısından çok güçlüdür.

7. BÖĞÜRTLEN

C ve K vitamini deposu, bağışıklığı destekler. Antioksidan açısından zengindir, cilt sağlığına iyi gelir.

8. ELMA (ERKEN HASAT TÜRLERİ)

Sindirim sistemini düzenler, lif kaynağıdır. Kan şekerini dengeleyici etkisi vardır.

9. ARMUT (ERKEN ÇEŞİTLERİ)

Lif ve potasyum bakımından zengin, sindirim sistemine iyi gelir, kalp sağlığını destekler.