Ağustos ayı meyveleri kalbi koruyor ve kanserle mücadele ediyor

Ağustos ayı meyveleri kalbi koruyor ve kanserle mücadele ediyor. Şeftaliden üzüme duttan böğürtlene kadar en çok sevilen ağustos ayı meyvelerinin faydalarını bir araya getirdik. İşte ağustosta kalp dostu meyveler...

Şeftali, üzüm, vişne, dut, incir... Ağustos ayı meyvelerini hem lezzetiyle hem de şifasıyla tüketmenin tam zamanı. Peki, hangisi neye iyi geliyor? Hem diyetlere uygun hem de sağlıklı olan meyveleri tüketerek bağışıklığı güçlendirebilirsiniz. Kalbi koruyan ağustos ayı meyveleri haberimizde...

AĞUSTOS AYI MEYVELERİ

Ağustos ayı meyvelerinin çoğu kalbi koruyor ve kanser hastalığında etkisi var. İşte cilt sağlığından tansiyona kadar yaz meyvelerinin faydaları...

İNCİR YAŞLANMAYI ÖNLÜYOR

Kalp ve damar sağlığını korur. Sivilcelere karşı etkilidir ve yaşlanmayı geciktirir. Antioksidanlar, A, E ve K vitaminleri gibi bir çok vitamin içerir, liften zengindir. Bu yüzden bağırsakları da düzgün çalıştırır. Diyette, özellikle diyabet hastaları için porsiyonu kontrollü olmalıdır.

DİYETLERİN SEVİLEN MEYVESİ ÜZÜM

Yüksek miktarda potasyum içerdiğinden tansiyonu düşürücü etkisi vardır. Kabızlığa iyi gelir ve cildi koruyarak gençleştirir. Güçlü bir antioksidandır. Kalsiyum, demir, fosfor, folat ve selenyum gibi mineraller açısından da zengindir. Diyette bir küçük salkım rahatlıkla tüketilebilir.

MÜRDÜM ERİĞİ KANSERDEN KORUYOR

Kemikleri güçlendiren mürdüm eriği kalbi korur. Yüksek C vitamini ve lif oranı içerdiğinden dolayı ara öğünlerde tüketildiğinde kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda kansere karşı korur.

KANSERE KARŞI ETKİLİ MEYVE VİŞNE

Kalp hastalıklarına karşı korur. A ve C vitaminlerinin iyi bir kaynağı olan vişne, bağışıklığı güçlendirir. Kansere karşı etkili olan vişne, uykusuzluğa da faydalıdır. Fosfor, magnezyum, bakır ve kalsiyum gibi mineralleri de içerir. Diyet için en uygun meyvelerden biridir, bir porsiyonda 12-15 adet tüketilebilir.

KABIZLIĞA BİREBİR KAYISI

Kabızlığı gidermesiyle bilinen kayısı, yüksek lif içeriği sayesinde bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Potasyum, kalsiyum ve fosfor gibi mineraller ile A, C, E ve K vitaminleri açısından zengindir. Ağız ve diş sağlığı için faydalıdır.

CİLT DOSTU ŞEFTALİ

Kalp dostu olan şeftali, aynı zamanda vücuda direnç verir. Lif ve potasyum bakımından zengindir. Cilde tazelik kazandırır ve hazmı kolaylaştırır.

KALBE ŞİFA BÖĞÜRTLEN

En sevilen yaz meyvelerinden olan böğürtlenin faydaları oldukça fazla. A vitamini, B1, B2, B3, B6, Folat, C ve E vitaminleri, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum ve çinko minerallerini içerir. Kilo vermeye yardımcı olan böğürtlen kemik sağlığını da korur. Kalbe faydalıdır ve kanser karşıtı bir meyvedir.

KAVUN

Kalsiyum, demir ve potasyum içerir. A ve C vitaminleri açısından zengindir. Bağışıklık sistemini destekler. Diyabet hastaları kontrollü tüketmelidir.

KARPUZ

Yaz aylarında diyette en sevilen meyvelerden biridir. Yüksek oranda su ve lif içerir. A ve C vitaminlerinden zengin içeriğiyle bağışıklık sistemini destekler.