Ağrıları yok eden 7 yağ! Baş ağrısına nane, kansere limon yağı birebir

Baş ağrısı, kas ağrısı, stres, kanser, iyileşmeyen yaralar ve daha fazlası çevremizdeki birçok kişiden duyduğumuz sağlık problemleri arasında yer alıyor. Peki, hiç aromaterapiye başvurdunuz mu? Ağrılara göre 7 yağ önerisi hazırladık. İşte ilaçsız tedavi yönteminin sırrı olan yağlar…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

ÖZLEM SÖNMEZ

Aromaterapi yağları hayat kurtarıyor. Geçmişten günümüze kadar kullanılan yağlar bin derde şifa. Peki, hangi ağrıya hangi yağ kullanılmalı?

Özellikle baş ağrısı, kas ağrısı, stres, kanser, iyileşmeyen yaralardan dert yanıyorsanız bu haberimiz tam size göre.

Akşam Gazetesi'nden Özlem Sönmez'e açıklamalarda bulunan Fitoterapi ve Aromaterapi Uzmanı Eczacı Özlem Pamuk Yıldız, meme kanserini yenmesinin ardından aromaterapiye yöneldi ve ağrılara iyi gelen şifalı yağları keşfetti. İşte ağrıları yok eden 7 yağ ve faydaları...

AĞRILARI YOK EDEN 7 YAĞ

Bitkisel yağlardan üç yöntemle yararlanılıyor. Yağlar, masaj, koku ve ağız yoluyla olmak üzere üç şekilde vücuda şifa veriyor.

1. KAS, EKLEM VE BAŞ AĞRISINA NANE YAĞI

Nane yağından birkaç damla ile dirsek, diz kapağı, ense ve ayak bileği gibi belli noktalara masaj yaparak yedirin. Birkaç dakikada rahatladığınızı hissedeceksiniz. Solunum sistemine iyi geliyor, kişinin kendisini pozitif hissetmesini sağlıyor.

2. PAPATYA YAĞI

Papatya yağından alacağınız birkaç damla, kasılan bölgeye sürüldüğünde kısa sürede gevşeme oluşturacaktır. Özellikle regl döneminde yaşanan kasılmalar için birebirdir. Cildi yatıştırıyor, stresi gideriyor, sakinleştiriyor.

3. LAVANTA YAĞI

Lavanta yağının hijyenik bir önemi de vardır. Bulunduğunuz mekanda sıcak suya eklenen bir kaç damla yağ ortamı dezenfekte eder, bu da hava yoluyla kaslarınızın gevşemesine olanak sağlar. Ayrıca zihni açar ve negatif düşüncelerden arınılmasını sağlar.

4. KARANFİL YAĞI

Diş ağrılarının vazgeçilmezi olan karanfil yağı kas gevşetme özelliğine de sahiptir. El, kol, bilek, sırt ve bacak gibi bölgelerde meydana gelen kasılmalar için önerilir.

5. OKALİPTÜS YAĞI

Okaliptüs yağı deri yüzeyine uygulandığında kasların gevşemesine yardım eder. Ağrı, sancı ve kramp gibi anlarda yardımınıza koşar.

6. YARA İYİLEŞMESİNE ÖLMEZÇİÇEK YAĞI

Belli bir ölçüde doku onarıcı nar çekirdeği yağıyla karıştırıp kullanılabilir.

7. ÖĞRENCİLER İÇİN YASEMİN YAĞI

Öğrenciler üzerinde yapılan araştırmalarda yasemin yağının kokusunun, huzursuz ve davranış bozukluğu görülen çocuklarda etkili olduğu gözlemlenmiştir. Yasemin yağının olduğu ortamda olan çocukların daha sakin ve uysal davranış gösterdikleri belirlenmiştir. O nedenle çocuklarınızın uyuduğu odaya birkaç damla yasemin yağı iyi gelecektir.

KANSERE İYİ GELEN YAĞLAR

Fitoterapi ve Aromaterapi Uzmanı Eczacı Özlem Pamuk Yıldız, 2007'de yendiği meme kanseri sonrası doğal hayata yöneldi.

8 bin yıl öncesine dayanan bitkilerin doğal gücünü keşfeden Yıldız, aromaterapinin faydasını şöyle anlattı:

"Antioksidan nar çekirdeği yağı, üzüm çekirdeği yağı, çörek otu yağı, incir çekirdeği. Uçucu yağlardan limon, bergamot, portakal, çay ağacı, copaiba (pelesenk yağı), frankincense, biberiye, adaçayı, kekik timol tipi çok kuvvetli anti-kanser yağlardır. Bu yağların, içeriğinde bulunan terpen moleküllerinden dolayı anti-proliferatif (kontrolsüz çoğalmayı önleyici), nekrozis (kanser hücresini öldürme), apoptozis (saçmalayan, kontrolsüz çoğalan hücreyi yok etme) uyarıcı etkileri var. Günde 1-2 damla yağ ya da bala (yağın tadına bağlı olarak) karıştırıp içilebilir. "

AĞRILARA İYİ GELEN YAĞLAR NASIL KULLANILMALI?

Bitkisel ürünler ya 1 ay kullanılıp 15 gün ara verilerek ya da 3 ay kullanılıp 1 ay ara verilecek şekilde kullanılmalıdır. Bu ürünler asla ara vermeden kullanılamaz.

Ayrıca limon yağının sinir sistemini rahatlattığı bilinmektedir. Yapılan araştırmalarda limon ve mentol yağlarının kanserli hücreleri öldürücü etkisi görülmüştür.

Cilt problemi deyip geçmeyin! 10 kişiden 9'u bu yüzden mutsuz

Hastalığa işaret eden 3 dil rengi