AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
En sevilen lezzetlerden biri olan pankek için günümüzde özel tavalar bile üretildi. Batı mutfağının lezzeti olarak kabul edilen pankek tatlı formunda tüketilir. Ancak bunun yanı sıra günümüzde pankek tatlı ve tuzlu besinlerle de tüketilir. Kimisi reçel, çikolata ile tüketirken kimisi peynir ve zeytin de ekleyerek yemeyi sever. Sizler için bu eşsiz lezzeti hem kahvaltı hem de beş saatlerine eklemenin en kolay püf noktalarını araştırdık. İşte en kolay pankek tarifi...
MALZEMELER;
3 tane yumurta
3 yemek kaşığı kadar şeker
1/5 su bardağı süt
2/5 su bardağı un
1/5 paket kabartma tozu
1/5 paket vanilya tozu
YAPILIŞI;
Derin bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ekleyip karıştırın.
Daha sonra sütü koyarak karıştırmaya devam edin.
Önce vanilya sonra kabartma tozu en sonda yavaş yavaş unu ekleyerek karıştırın.
Yapışmaz bir tavaya sıvı yağ sürün. Fırça yardımıyla eşit bir şekilde sürmeye özen gösterin.
Yemek kaşığından biraz büyük bir kaşık yardımıyla yumuşak hamuru alıp dökün.
Hamur biraz yayıldıktan sonra hafif kızarmasını bekleyin.
Spatula yardımıyla çevirin.
Tüm hamuru aynı uygulama yapın.
Tek tek servis tabağına alın.
Afiyet olsun...