HABER MERKEZİ
Menemen Türk usulü yapılmalıdır. Menemen içerisine biber ve soğan iyice kavrulmalıdır. Sulu sulu menemen nasıl yapılır?
İşte klasik ve lezzetli bir menemen tarifi:
Malzemeler (2-3 kişilik)
3 adet yumurta
2-3 adet orta boy domates (rendelenmiş ya da küp doğranmış)
2 adet yeşil biber (ince doğranmış)
1 adet küçük kuru soğan (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı
Soğan (isteğe bağlı): Eğer kullanacaksanız, doğrayıp tavaya alın ve yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Biberleri ekleyin: Doğranmış biberleri tavaya ekleyin. Orta ateşte 2-3 dakika soteleyin.
Domatesleri ekleyin: Rendelenmiş veya küçük doğranmış domatesleri tavaya ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirin (yaklaşık 5-7 dakika).
Baharatları ekleyin: Tuz, karabiber ve isteğe göre pul biber ekleyin.
Yumurtaları kırın: Yumurtaları tavaya doğrudan kırın ve sarılarını dağıtmadan karıştırmadan bir süre pişirin. Daha sonra isterseniz hafifçe karıştırabilirsiniz.
Pişirme: Yumurtalar tamamen pişmeden (hafif sulu kalacak şekilde) ocaktan alın. Menemen sulu olur, ama damak zevkinize göre daha kuru da yapabilirsiniz.
Servis Önerisi
Sıcak sıcak, yanında taze ekmekle servis edin.
Yanına beyaz peynir ve demli bir çay çok yakışır!