Ağızların suyunu akıtan kahvaltılık tarif: Patates kavurması... Püf noktası patateslerin yumuşayana dek haşlanması

Patates kavurmasını kahvaltılarınızda deneyebilirsiniz. Kokusu buram buram mutfağı ele geçiren patates kavurması nasıl yapılır? İşte tarifi...

HİLAL ÇAKIR

Patates kavurması için patatesleri iyice haşlamalı. Yumuşayan patatesler sebzelerle lezzetlenir. Peki nasıl yapılır?

Kahvaltılık Patates Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

3 adet patates(haşlanmış)

1 adet soğan

3 adet yeşil biber

3 kaşık sıvı yağ

3 yumurta

4-5 adet sosis

Kaşar peyniri, pulbiber, karabiber, tuz.

Kahvaltılık Patates Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlayın, yeşil biberleri ve sosisleri de küçük küçük doğrayıp ekleyerek kavurmaya devam edin.

Patateslerinizi küp şeklinde doğradıktan sonra onuda ilave edip karıştırmaya devam edin.

Bu arada yumurtaları bir kapta kırıp tuz, karabiber ve pulbiberini de atıp karıştırdıktan sonra kavrulan patatesin üzerine döküp tavanın kapağını kapatıp ocağın altını kısıp biraz pişirin.

Sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri döküp eridikten sonra şeklini bozmadan tavayı servis tabağına kaydırarak servis edin.

AFİYET OLSUN.

Not: Dilerseniz siz içine sosis koymadan yada içine farklı malzemeler koyup yapabilirsiniz.

Kahvaltılık Patates Kavurması Tarifinin Püf Noktası;

Patatesler önceden haşlanmalıdır.

Kısık ateşte sıvı yağ da soğan, yeşil biber ve sosisleri diriliğini kaybedinceye kadar hafif kavrulmalı.

Haşlanan patateslerin ilk sıcaklığı geçtikten sonra küp küp doğranmalı.

Çırpılan yumurtaları döküldükten sonra üzerine uygun bir kapak kapatıp yumurtaların iyice pişirilmelidir.

Her yerine gelecek şekilde kaşar serperek eridikten sonra sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun.