Ağızların suyunu akıtacak gerçek su böreği nasıl yapılır? İşte ustaların tarifi

İncecik yufkalardan yapılan ve ağızlarda enfes bir tat bırakan gerçek su böreği tarifini sizler için araştırdık. Ustaların yaptığı bu eşsiz lezzeti evinizde yapabilirsiniz. İşte gerçek su böreği tarifi...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

En çok tercih edilen böreklerden biri olan su böreği, tarifine birebir uyulduğunda muazzam bir lezzet ortaya çıkar. Ustaların tarifiyle yapılan su böreği tarifini sizler için derledik. Oldukça basit yöntemlerle yapılan su böreği kocaman bir tepside en sevdiklerinize yapabilirsiniz. Hem beş çayına hem akşam yemeğine hem de kahvaltıya giden bu eşsiz lezzet için kolları sıvamanın zamanı geldi.

İŞTE GERÇEK SU BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

2/5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

4 adet yumurta

Haşlamak için;

1 litre su

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı tuz

75 gram tereyağı ve yarım çay bardağı sıvıyağ

Harcı için: 450 gram beyaz peynir

YAPILIŞI

Hamurları çok fazla haşlamayın.

Bir kasenin içine yumurtaları, tuzu ekleyip çırpın.

Unu yavaş yavaş koyup yoğurun.

Yoğurma işlemi sonrası hamuru parçalara ayırıp bir tepsiye koyun ve dinlenmeye bırakın.

O sırada tencereye suyu, tuzu ve yağı koyup kaynatın.

Su tam kaynayınca tezgahta oklavayla hamurları açın.

İyice açtığınız hamurları haşlanmış suyun içine bırakın.

15 saniye sonra hemen çıkarın.

Arasına eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımını sürün.

Akabinde beyaz peyniri ezip koyun.

Her bir hamur katmanını aynı şekilde yapın.

En son katmanın üzerini de iyice tereyağı sürün.

200 derecelik fırında 1 saat boyunca pişirin.

Böreğinizi sıcakken kesmeyin. Soğuduktan sonra kesip servis edin.

Afiyet şifa olsun...

Kışın en sevilen lezzeti! Esnaf usulü etli nohut yemeği nasıl yapılır?

Kahvaltıda tam bir protein deposu! Mantarlı omlet nasıl yapılır?