Ağızda un ufak olan un kurabiyesi tarifi! Püf noktası tereyağının rengini açılana kadar kavurmak

Un kurabiyesi geleneksel lezzetlerimizden biri. Un kurabiyesinin hamuru asla ele yapışmamalı. Peki lezzetinden baş döndüren un kurabiyesi nasıl yapılır?

Un kurabiyesini sevmeyen yok. Tereyağının da lezzet kattığı bu tarif nasıl yapılır? İşte un kurabiyesinin yapılışı...

Un Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı un

3/4 su bardağı tereyağ (oda sıcaklığında)

1/2 su bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı:

1. Fırınınızı 160 derecede ısıtmaya başlayın. Bir adet tepsiye yağlı kağıt serin.

2. Bir kapta tereyağını rengi açılana dek 2 dakika kadar çırpın.

3. Pudra şekerini ekleyin ve çırpmaya devam edin. 2-3 dakika sonra mikseri durdurun ve unu ekleyin.

4. Yumuşak ve ele yapışmayan bi hamur elde etmelisiniz. Eğer dağılan bi hamur olduysa biraz su veya sıvı yağ ekleyin, eğer aksine çok cıvıksa un ilavesi yapın.

5. Hamurunuza uzun yassı bir şerit şeklini verin, çatalla uzunlamasına üzerinden çizik atarak geçin ve verev dilimler kesin.

6. Fırın tepsinize dizin ve 30 dakika pişirin. Kurabiyelerin üst kısmı hafif sertleştiyse fırından alabilirsiniz. Fırından çıkınca kurabiyeleriniz yumuşak olabilir, bekledikçe sertleşecek.

7. Fırından çıkar çıkmaz üzerine bolca pudra şekeri eleyin.

Afiyet olsun...