Ağızda un ufak olan kurabiye! Un kurabiyesi nasıl yapılır? Un kurabiyesinin püf noktası nedir?

Un kurabiyesi lezzeti ve hafifliğiyle çok seviliyor. Çayın yanında tüketilebilen un kurabiyesi nasıl yapılır? En taze un kurabiyesinin püf noktası nedir? İşte detaylar...

Ceviz ve pudra şekeriyle süslenebilen un kurabiyesi çok pratik. Un kurabiyesinin hamur kıvamı ise kulak memesi olmalı. Peki un kurabiyesi nasıl yapılır? İşte detaylar...

Un kurabiyesi uzun zaman taze kalabiliyor. Peki damakta tadını bırakan un kurabiyesi nasıl yapılır?

UN KURABİYESİ TARİFİ

MALZEMELER

250 gram oda sıcaklığında tereyağı

1 adet yumurtanın akı

1 çay bardağı nişasta

1 su bardağı pudra şekeri

Üç buçuk su bardağı un

1'er paket kabartma tozu ve vanilya

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Üzeri için: Pudra şekeri

YAPILIŞI

Oda sıcaklığında tereyağı, yumurta akı, nişasta ve pudraşekerini derin bir kapta karıştırın.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edin.

Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde açıp ortasına iri dövülmüş ceviz yerleştirin.

Oval şekil verin ve üzerine çatalla hafif bastırın.

Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.

Soğuduktan sonra üzerine pudraşekeri serpin ve servis yapın.