Ağızda un ufak olan kurabiye tarifi: Un kurabiyesi tarifi, çayın yanına deneyin

Ağızda un ufak olan kurabiye tarifi: Un kurabiyesi tarifi, çayın yanına deneyin Lezzetli ve pratik bir tatlı tarifi arayanlar buraya! Un kurabiye kıvamı ağızda dağılıyor ve dışı kıtır oluyor. Un kurabiyesinin yapımını sizler için derledik. İşte detaylar...

HABER MERKEZİ

Un kurabiyesi hafif lezzetli bir tatlıdır. Un kurabiyesi için kullanılan yağlar yumuşak olmalı. Aldığı kadar unu azar azar dökeceğiniz un kurabiyesi nasıl yapılır?

Ağızda Dağılan Pastane Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

1 paket tereyağı ya da margarin (yumuşak olmalı, 250 g)

1 kahve fincanı sıvı yağ

4 çorba kaşığı buğday nişastası

1 su bardağı pudra şekeri

Aldığı kadar un

Üzeri için;

Yarım su bardağı pudra şekeri

Ağızda Dağılan Pastane Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Margarin yada tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekerinin 1 su bardağını yoğuruyoruz. Kalan yarım bardaklık pudra şekeri üzeri için kullanılacak.

5 dk. yoğurduktan sonra nişasta ve unu ilave ediyoruz. İyice yoğuracağız çünkü hamur parçalanacaktır.

Şekil verirken 2 adet ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp rulo şekline getirin.

Sağ, sol ve üst kısmına çatalla şekil verip yan yan kesin.

Tepsiyi yağlamayın hamur zaten yağlı. Hazırladığınız kurabiyeleri tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış fakat ılık olmalı 160 derecelik fırında 15 dk. pişirin.

Yumuşak ve nemli gibi olacaktır o zamanla kıvamına gelir. 15 dakikayı geçmesin pişmesi.

Fırından çıkarınca soğusun ve ayırdığımız yarım bardaklık pudra şekerine hepsini bulayın. Kurabiyemiz hazırdır.

Afiyet olsun :)