Ağızda un ufak olan kurabiye tarifi: Tazelikten çatlıyor, lezzeti komşu çatlatıyor

Kurabiye çayın yanına çok yakışıyor. Tazecik kurabiye tarifini sizler için derledik. Bu kurabiye içerisindeki malzemeler çok iyi karıştırılmalı. Altlı ve üstlü pişirilen kurabiye için hangi malzemeler gerekiyor? İşte detaylar...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılmalı. Mutlaka fırın önceden ısıtılmalı. Kurabiyelerin üstü pembeleşmeli. İşte adım adım kurabiye tarifi...

İşte size lezzetli bir kurabiye tarifi:

Malzemeler:

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

1 adet yumurta

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)

Yapılışı:

Hamuru hazırlayın:

Geniş bir karıştırma kabında tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtayı birleştirin.

Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın.

Vanilin ve kabartma tozunu ekleyin. Ardından unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.

Şekil verin:

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp dilediğiniz gibi şekil verin.

(Yuvarlak yapabilir veya kurabiye kalıpları kullanabilirsiniz.)

Pişirin:

Şekillendirdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzeri hafif pembeleşene kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin.

Servis edin:

Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!