Gelenekselleşmiş tatlılardan olan un helvası toplumumuzda cenazelerde, doğumlarda, kandillerde hemen hemen her özel günde yapılmaktadır.
Helvanın hayatımızdaki önemini buradan da anlayabilirsiniz. Canınız tatlı istediğinde de, yemeklerden sonra çayınızla birlikte çok güzel gidecektir. Üzerini süsleyeceğiniz ceviz, fındık yada toz Antep fıstığı ile daha da lezzetli bir hal alan sütlü un helvasını herkese tavsiye ediyorum.
Az malzeme ile harika bir tarif ortaya çıkaracaksınız. Tatlı krizleriniz içinde bir seçenek olan sütlü un helvası tarif defterlerinizde mutlaka yerini almalı. Tarifimi denemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun.
Sütlü Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
125 gr tereyağı ya da margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
Sütlü Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğuk sütü bir kasenin içine alıp şekeri karıştırıp eritiyoruz.
Bir tavada yağı eritip unu ekliyoruz. Kısık ateşte rengi koyulaşana kadar kavuruyoruz.
Rengi kahverengiye dönünce sulandığını göreceksiniz.
Bu aşamada sütlü şerbeti ekleyip kaşığa yapışmayacak kıvama gelinceye kadar karıştırıp söndürüyoruz.
Kaşıkla servis tabağına alabilirsiniz.