Ağızda lokum gibi dağılıyor! Kabak tatlısı tarifi: Üstü nar gibi kızarıyor

Kabak tatlısı çıtır ve lezzetli bir tatlı. Kabak tatlısı yumuşayana kadar pişirilmelidir. Peki mis gibi kokusu ve tadıyla kabak tatlısı nasıl yapılır?

Azime Kahya

Kabak tatlısının üzerine tahin ve ceviz çok yakışıyor. Çıtır çıtır kabak tatlısı kendi suyunda pişiyor. Kabak tatlısı fırında pişirilebilir.

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

2 kg bal kabağı

3 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)

1 su bardağı dövülmüş ceviz

Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Kabak tatlısı için kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın.

Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğrayın.

Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.

2-3 saat ya da bir gece ağzı kapalı olarak bekletin.

Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.

Geceden bekletilen kabak kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.

Arada çatalla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Soğuduktan sonra bal kabağı tatlısı servis tabağına alınır, üzerine tahin gezdirilip dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir.

Dilerseniz kabakların üzerine kendi şerbetini ağdalaştırıp da gezdirebilirsiniz.

Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirmelisiniz.

Aynı şekilde kabak tatlınızı fırında pişirerek de çok hoş bir tat elde edebilirsiniz.