Ağızda lokum gibi dağılıyor! Baklavadan daha zahmetsiz: Firuze tatlısı tarifi

Firuze tatlısını bayramda deneyebilirsiniz. Baklava hamurunu saatlerce açmakla uğraşmak istemiyorsanız Firuze tatlısı tam size göre. Peki Firuze tatlısı nasıl yapılır?

Sena Parlar

Şerbetli ve lezzetli tatlılardan biri olan Firuze tatlısı pratik. Bir yapanın bir daha denediği Firuze tatlısı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Firuze Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

125 gram margarin veya tereyağı

1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ (100 ml)

1 adet yumurta beyazı

Yarım çay bardağı irmik

Yarım çay bardağı haşhaş

Yarım çay bardağı şeker

1 çay bardağı dövülmüş ceviz

1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

Vanilya

Kabartma tozu

2.5-3 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

Şerbet için; 2.5 su bardağı şeker

3 su bardağı su

Birkaç damla limon suyu

Üzeri için; yumurta sarısı

Çay kaşığı ucuyla kakao

Firuze Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Seker ve suyu bir tencereye alıp karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.

Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha kaynatalım limon suyu damlatıp 10 dk daha kaynatıp, soğumaya bırakalım.

Yumurta beyazınıda sıcaklığındaki margarin ya da tereyağı sıvı yağ ve şekeri elimizle bir karıştıralım, daha sonra un hariç diğer malzemeleri ekleyelim tekrar hafif karıştıralım son olarak unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yoğuralım.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yassılaştıralım daha sonra uç kısımlarından hafif bastırıp oval şekil verelim yağladığımız tepsiye dizelim.

Yumurta sarısı ve kakaoyu ayrı bir kapta karıştıralım tatlılarımızın üzerine sürelim son olarak çatal ile tatlıların üzerine çizikler atalım.

Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında kızarana kadar pişirelim.

Fırından çıkardığımız tatlının ilk sıcaklığı çıkınca (2-3 dk sonra) soğuk şerbeti tatlının üzerine gezdirelim (isterseniz şerbete batırıp çıkarabilirsiniz) 3-4 saat dinlendikten sonra tatlımız hazır bir gece bekleyince çok daha güzel olacaktır.