Ağızda lokum gibi dağılan tatlı! Şekerpare tarifi, fındık ve bademle süsleyin

Şekerpare tarifinde içi yumuşacık oluyor. Dışı nar gibi pembeleşen şekerpare tarifini adım adım derledik. Peki şekerpare nasıl yapılır?

YAKUP SÖNMEZ

Şerbetli tatlılar, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Aşağıda klasik ve sevilen bir şerbetli tatlı tarifi olan şekerpare tarifini paylaşıyorum.

Şekerpare Tarifi

Malzemeler

Hamur için:

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı pudra şekeri

2 yemek kaşığı irmik

1 adet yumurta

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Üzeri için:

Bütün fındık veya badem

Şerbet için:

2,5 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı

Şerbeti Hazırlayın:

Şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın.

Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatın.

Limon suyunu ekleyin ve 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

Hamuru Hazırlayın:

Tereyağını, sıvı yağı, pudra şekerini, irmiği ve yumurtayı yoğurma kabına alın.

Vanilin, kabartma tozu ve azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.

Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin.

Üzerine birer fındık veya badem yerleştirin.

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).

Şerbetleme:

Tatlı sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.

Şerbeti çekmesi için en az 2 saat dinlendirin.

Afiyet olsun!