Ağızda kum gibi eriyor! Şerbet tadında sütlü irmik tatlısı tarifi: Basit ama lezzet şöleni

Sütlü irmik tatlısının kıvamı yumuşacık oluyor. Sütlü irmiği en fazla ikindi çaylarında seviyorlar. Peki Hindistan cevizi ile süslenebilen sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? İşte püf noktaları...

Hilal Çakır

Sütlü tatlı sevenler buraya! Bisküvi ile yapılabilen sütlü irmik tatlısının detaylarını derledik. Peki sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır?

Sütlü İrmik Tatlısı İçin Malzemeler

1 paket kakaolu bisküvi

1 su bardağı şeker

9 yemek kaşığı irmik

1 litre süt

1 paket vanilya

Üzeri için;

Hindistan cevizi

Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Sütlü irmik tatlısı yapmak için öncelikle soğuk sütü tencereye alın.

Şeker ve irmiği ilave edin.

Kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.

Ocaktan almadan önce vanilya ekleyelim ve karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.

Tatlımızın yarısını borcama dökün.

Üzerine kakaolu bisküvilerden 1 sıra dizin.

Kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine boşaltın.

İrmik tatlımız ılındıktan sonra buzdolabına kaldırarak birkaç saat dinlendirin.

Soğuk olarak servis yapın.

Servis yaparken üzerine ceviz, Hindistan cevizi veya tarçın serpebilirsiniz.

Dilerseniz muhallebiyi 3 eşit parçaya bölüp bisküvileri 2 kat halinde de dizebilirsiniz.

Afiyet olsun.