Ağızda kıyır kıyır oluyor! Kan şekerini dengeleyen tatlı! Tarçınlı lokma kurabiyenin püf noktası hamurun ele yapışmaması

Tarçınlı lokma pratik, lezzetli ve sağlıklı bir tatlı. Tarçınlı lokmanın çeşitli püf noktaları var. Ağızda eriyen tarçınlı lokma kurabiye nasıl yapılır? Tarçınlı lokma kurabiyenin püf noktaları neler?

Lokmalık, ağzı tatlandırmalık, şahane aromasıyla da damaklarda tat bırakan tarçınlı kurabiye tarifi ile geldik. Sıcacık çayın yanına bu lokmalık tarçınlı kıyır kıyır kurabiyeleri kim istemez ki? Tarçınlı lokmalık kurabiye nasıl yapılır ? Diyorsanız tarifimizi denemelisiniz bayılacaksınız.

Tarçınlı Lokmalık Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

125 gram tereyağ ya da margarin

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı nişasta

1 yumurta

2 yemek kaşığı şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3 su bardağı un

Bulamak için

Yarım su bardağı şeker

1,5 tatlı kaşığı tarçın

Tarçınlı lokmalık kurabiye nasıl yapılır?

Un dışındaki diğer malzemeleri uygun bir kaba alalım. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan minik parçalar kopartıp yuvarlayalım.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığımız minik kurabiyeleri dizelim.180° fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim.

Kurabiyeler pişerken uygun bir kapta yarım su bardağı şeker ve 1,5 tatlı kaşığı tarçın karıştıralım.

ilk sıcaklığı geçen kurabiyeleri şekerli tarçınlı karışıma atıp bulayalım.

Afiyet olsun.