Ağızda kıyır kıyır dağılan şekerpare tarifi! Pratik şekerparenin püf noktası limon kabuğu

Birçok kişi pratik şekerpare tarifi araştırıyor. Dakikalar içinde hazır olan şekerpare ile misafirlerinize lezzet şöleni yaşatabilirsiniz. Pratik şekerpare tarifinin bazı püf noktaları bulunuyor. Şekerparenin ağızda kıyır kıyır dağılmasının püf noktası ise limon kabuğu rendesinden geçiyor. Peki pratik şekerpare tarifi nasıl hazırlanır? Ağızda kıyır kıyır dağılan şekerparenin püf noktaları neler? İşte bayrama özel pratik şekerpare tarifi…

HİLAL ÇAKIR

Eve gelen misafirlere birçok kişi şekerpare ikram etmek istiyor ama bir türlü tarif bulamıyor. Dakikalar içinde hazırlanan şekerpare oldukça kolay bir tatlı olarak öne çıkıyor. İrmikli hamurun limonla buluştuğu, altın renginde nar gibi kızaran bu şekerpareler, özellikle bayramda ağır tatlılardan sıkılanlar için birebir pratik şekerpare tarifinin bazı püf noktaları bulunuyor.

ŞEKERPARENİN LEZZETİ LİMON KABUĞUNDA

Şekerparenin ağızda kıyır kıyır dağılmasının püf noktası ise limon kabuğu rendesinden geçiyor. Peki pratik şekerpare tarifi nasıl hazırlanır? Ağızda kıyır kıyır dağılan şekerparenin püf noktaları neler? İşte bayrama özel pratik şekerpare tarifi...

PRATİK ŞEKERPARENİN PÜF NOKTASI

Şerbetin soğuk, tatlının sıcak olması en iyi sonucu verir.

Limon kabuğu rendesini sadece sarı kısmından rendeleyin, acılık olmaması için beyaz kısımlarını rendelemeyin.

Hamurun kıvamını un miktarı belirler; unu kontrollü ekleyin.

Daha yoğun limon aroması için şerbetin içine limon kabuğu da ekleyebilirsiniz.

AĞIZDA KIYIR KIYIR DAĞILAN ŞEKERPARE TARİFİ

Hamuru için malzemeler:

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı pudra şekeri

2 yemek kaşığı irmik

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

1 yemek kaşığı limon suyu

1 paket vanilin

1 çay kaşığı kabartma tozu

2 – 2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Şerbeti için malzemeler:

2,5 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

2 – 3 dilim limon

1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için malzemeler:

Bütün fındık ya da badem (isteğe bağlı)

PRATİK ŞEKERPARE NASIL YAPILIR?

Şerbetin hazırlanması: İlk olarak şerbeti hazırlayarak soğumaya bırakın. Bir tencereye su ve şekeri alın, karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra limon dilimleri ve limon suyunu ekleyin. 10 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.

Hamurun yoğurulması: Derin bir yoğurma kabına tereyağını, sıvı yağı, pudra şekerini ve yumurtayı alın. Güzelce karıştırın. Ardından irmik, limon kabuğu rendesi, limon suyu, vanilin ve kabartma tozunu ekleyin. Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

Şekerparelerin şekillendirilmesi: Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerine fındık ya da badem yerleştirin (isteğe bağlı). Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Şerbetin dökülmesi: Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine soğumuş limonlu şerbeti gezdirin. Şerbetin çekmesi için en az 2-3 saat bekletin. Dinlendikçe lezzeti artar.

Pratik şekerpare tarifiniz hazır, afiyet olsun!