Ağızda kıyır kıyır dağılan mis kokulu poğaça tarifi! Çaydan önce sofrada balon gibi şişiyor

Peynirli poğaça kahvaltıda çok seviliyor. Ağızda dağılması an meselesi olan peynirli poğaça hızla pişiyor. Beyaz peynir veya lor peyniri kullanılabilir. Peki peynirli poğaça nasıl yapılır?

Poğaça içerisindeki süt mutlaka ılık olmalıdır. Malzemeler yavaş yavaş ve karıştırılarak eklenmelidir. Peki adım adım nasıl yapılır?

İşte lezzetli bir kahvaltılık hamur işi tarifi: Peynirli Poğaça

Malzemeler:

1 su bardağı ılık süt

1/2 su bardağı sıvı yağ

1/2 su bardağı yoğurt

1 paket instant maya (veya 1 tatlı kaşığı kuru maya)

2 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)

4-4,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İç harcı için beyaz peynir veya lor peyniri

İsteğe göre maydanoz (ince doğranmış)

Yapılışı:

Hamurun Hazırlanması:

Ilık sütü bir karıştırma kabına alın, üzerine mayayı ve şekeri ekleyip 5 dakika bekleyin.

Sıvı yağı, yoğurdu, tuzu ve yumurta akını ekleyerek karıştırın.

Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamur ele yapışmayacak ama çok sert de olmayacak.

Hamurun üzerini streç filmle örtün ve ılık bir ortamda 30-40 dakika mayalanmaya bırakın.

İç Harcı Hazırlama:

Beyaz peyniri ezin ve isteğe göre ince doğranmış maydanozla karıştırın.

Şekil Verme:

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.

Parçaları elinizle açarak içine peynirli harçtan koyun ve poğaça şekli vererek kapatın.

Üzeri için:

Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

Üzerine yumurta sarısını sürün. İsteğe bağlı olarak susam veya çörekotu serpin.

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Servis:

Sıcak veya ılık olarak çay eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!