Ağızda kıyır kıyır dağılan kıvamı tam tutan dereotlu poğaça tarifi! Kokusu davetkar

Dereotlu poğaça ağza aldığınız an dağılıyor. Dereotlu poğaça üzerini çörek otuyla süsleyebilirsiniz. Peki nefis kokulu dereotlu poğaça nasıl yapılır?

Dereotlu poğaça taze olması için sirke katılmalıdır. Dereotlu poğaçanın kokusu akılları baştan alıyor. İşte detaylarıyla dereotlu poğaça tarifi...

Dereotlu poğaça tarifi oldukça kolay ve lezzetlidir. İşte pratik bir dereotlu poğaça tarifi:

Malzemeler:

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta (akı içine, sarısı üzeri için ayrılacak)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı sirke (isteğe bağlı, poğaçayı daha çıtır yapar)

1 paket kabartma tozu

3-3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Yarım demet dereotu (ince kıyılmış)

İç Harcı (isteğe bağlı):

Beyaz peynir veya lor peyniri

Üzeri İçin:

Yumurtanın sarısı

Susam veya çörek otu

Yapılışı:

Hamur Hazırlığı:

Derin bir karıştırma kabına tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve yumurta akını ekleyin.

Güzelce karıştırın.

Tuz, kabartma tozu ve ince kıyılmış dereotunu ekleyin.

Unu azar azar ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

Şekillendirme:

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayın.

Eğer iç harç kullanacaksanız, ortasını açarak peyniri koyup kapatın.

Şekil verdiğiniz poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Üzeri İçin:

Poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün.

İsteğe göre susam veya çörek otu serpin.

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri güzelce kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.

Servis:

Dereotlu poğaçalarınızı sıcak ya da soğuk şekilde çay eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!