Ağızda kıyır kıyır dağılan elmalı pasta tarifi! Nar gibi kızarıyor, komşu çatlatıyor

Elmalı pastanın kokusu ve çıtırlığı baş döndürüyor. Elmalı pasta ağızda un ufak oluyor. Üstü pembeleşene kadar pişmeli. Peki elmalı pasta tarifi nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Elmalı pasta içerisindeki elma harcı iyice pişirilmelidir. Elmalı pasta çayın yanına sevilerek yapılıyor. Peki adım adım elmalı pasta nasıl yapılır?

Elmalı Pasta Tarifi

Malzemeler:

Hamur için:

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

1 adet yumurta

1 çay bardağı pudra şekeri

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilin

Aldığı kadar un (yaklaşık 3–3,5 su bardağı)

İç harcı için:

4 adet orta boy elma

4 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

İsteğe göre 1 avuç dövülmüş ceviz içi

Üzeri için:

Pudra şekeri

Hazırlanışı:

İç harcı hazırlayın:

Elmaları rendeleyin. Tavaya alıp üzerine toz şekeri ekleyin. Orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp tarçın ve cevizi ekleyin, soğumaya bırakın.

Hamuru hazırlayın:

Derin bir kapta tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta ve pudra şekerini karıştırın. Üzerine vanilin ve kabartma tozunu ekleyin. Kontrollü şekilde unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.

Şekil verin:

Hamurun yarısını taban için ayırın. Diğer yarısını üzerine rendelemek için buzluğa koyun. Taban hamurunu merdane ile açıp yağlanmış fırın tepsisine yayın.

İç harcı ekleyin:

Soğumuş elmalı harcı tabanın üzerine eşit şekilde yayın.

Üst kısmı yapın:

Buzlukta biraz sertleşen hamuru rendeleyin ve elmalı harcın üstüne serpin.

Pişirme:

Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 30–35 dakika pişirin.

Servis:

Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun!