Ağızda kaymak gibi eriyen un helvası tarifi! Koyulaşana kadar kavurun

Un helvasının ağızda erimesi için iyice kavrulması gerekiyor. Lezzetli un helvasını cevizle süsleyebilirsiniz. Peki un helvası nasıl yapılır? Un helvasının püf noktaları neler?

Süt ve unun muhteşem birleşimi ile ortaya çıkan bu lezzet size farklı bir tecrübe yaşatacak. Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz mis gibi süt kokan un helvasının tarifi için herkes kapıda kuyruk olacak.

Türk mutfağının geleneksel tatlıları arasında yer alan un helvasının süt ile birleşmesi muhteşem yumuşaklığı da beraberinde getiriyor. İşte ağızda kaymak gibi gider un helvası tarifi...

SÜTLÜ UN HELVASI TARİFİ

Malzemeler:

125 gr tereyağı veya margarin

1 su bardağı un

1 su bardağı süt

1 su bardağından bir parmak eksik şeker

Üzeri için ceviz içi

SÜTLÜ UN HELVASI NASIL YAPILIR?

Sütlü un helvası yapılışı:

Bir kaseye süt ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştırın.

Tereyağı veya margarini uygun bir tencereye alıp eritin.

İçine unu ilave edip unun rengi değişene kadar orta ateşte devamlı karıştırarak kavurun.

Unun rengi biraz değişince sütlü şerbeti yavaşça ilave edip karıştırın.

Un topaklanmaması için karıştırmaya devam edin ve koyulaşana kadar pişirin.

Ocağı kapatın ve istediğiniz şekli verip servis tabağına alın.

Üzerini cevizle süsleyin.