AKSAM.COM.TR
Üzümlü kek için un azar azar eklenmelidir. Tüm hamura yedirilen malzemeler içerisine isteğe bağlı tarçın da eklenebilir. Peki üzümlü kek nasıl yapılır? İşte üzümlü kek tarifi:
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 su bardağı kuru üzüm (isteğe göre suda bekletilebilir)
Yarım çay bardağı tarçın (isteğe bağlı)
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Fırını hazırlayın: Fırınınızı 180°C'ye ısıtın.
Yumurtaları çırpın: Yumurta ve şekeri bir kaba alın. Mikserle yaklaşık 2-3 dakika boyunca çırpın.
Sıvı malzemeleri ekleyin: Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyin, karıştırmaya devam edin.
Kuru malzemeleri ekleyin: Unu, kabartma tozunu, vanilini ve tarçını (isteğe bağlı) ekleyin. Karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
Üzümleri hazırlayın: Üzümleri iyice yıkayıp, bir miktar un ile karıştırarak kek karışımına ekleyin. Üzümler karışımda eşit dağılacak şekilde karıştırın.
Kek kalıbına dökün: Kek hamurunu yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökün.
Pişirme: Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yaparak kekin piştiğinden emin olun.
Soğutun ve servis yapın: Kekinizi fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin. Ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!