Ağızda eriyen üzümlü kek tarifi! Çayına yanına süper tatlı, bir dilim kalmayacak

Üzümlü keki tüm detaylarıyla derledik. Üzümlü kekin piştiği ev buram buram lezzet kokuyor. Üzümlü kek içerisindeki üzümler yumuşacık pişiyor. Peki üzümlü kek nasıl yapılır?

AKSAM.COM.TR

Üzümlü kek için un azar azar eklenmelidir. Tüm hamura yedirilen malzemeler içerisine isteğe bağlı tarçın da eklenebilir. Peki üzümlü kek nasıl yapılır? İşte üzümlü kek tarifi:

Malzemeler:

2 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı un

1 su bardağı kuru üzüm (isteğe göre suda bekletilebilir)

Yarım çay bardağı tarçın (isteğe bağlı)

Bir tutam tuz

Yapılışı:

Fırını hazırlayın: Fırınınızı 180°C'ye ısıtın.

Yumurtaları çırpın: Yumurta ve şekeri bir kaba alın. Mikserle yaklaşık 2-3 dakika boyunca çırpın.

Sıvı malzemeleri ekleyin: Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyin, karıştırmaya devam edin.

Kuru malzemeleri ekleyin: Unu, kabartma tozunu, vanilini ve tarçını (isteğe bağlı) ekleyin. Karıştırarak homojen bir karışım elde edin.

Üzümleri hazırlayın: Üzümleri iyice yıkayıp, bir miktar un ile karıştırarak kek karışımına ekleyin. Üzümler karışımda eşit dağılacak şekilde karıştırın.

Kek kalıbına dökün: Kek hamurunu yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökün.

Pişirme: Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yaparak kekin piştiğinden emin olun.

Soğutun ve servis yapın: Kekinizi fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin. Ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!